Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Da NRK-sjefen la seg flat for konkurrenten TV2

Tirsdag kveld gikk NRK-sjef John G. Bernander til det historiske skritt å oppsøke konkurrenten TV2 for å be om unnskyldning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bernander troppet opp i TV2s lokaler på Karl Johan for å beklage Bård Tufte Johansens kyllingstunt på reklamekanalen tidligere på kvelden.

Tufte Johansen kuppet topp-oppslaget i TV2-nyhetenes hovedsending klokka 18.30. Mens kanalens politiske reporter Elin Sørsdahl på direkten fortalte om Ap-leder Thorbjørn Jaglands innleggelse på Rikshospitalet, kom Tufte Johansen kaklende i sin kyllingdrakt. I halvannet minutt hoppet Åpen post-humoristen rundt mens Sørsdahl forsøkte å intervjue Rikshospitalets lattermilde informasjonssjef Trine Lind.

Etterpå forklarte Åpen post-redaksjonen kyllingstuntet som mediekritikk.

Kringkastingssjef John G. Bernander var ikke enig. Han rykket ut med en dyp beklagelse. Han ba selv om å få komme til TV2s Oslo-redaksjon for å be om unnskyldning.

- Jeg forstår at dette kunne virke støtende. Jeg beklager på det sterkeste at en NRK-engasjert medarbeider ødela en direktesending for TV2. Jeg beklager også overfor Thorbjørn Jagland og hans familie. Dette var usmakelig, sa Bernander til Dagbladet tirsdag kveld.

Onsdag bestemte han at «Åpen post»s egen versjon av kyllinginnslaget ikke skulle sendes. Dette var redaksjonen lei seg for.

- Det er verdens kuleste innslag, men vi får ikke lov til å vise det, sa Tufte Johansen i onsdagens Åpen post-sending. Han uttalte at TV2s behandling av Jagland ga ham en kvalmende følelse.

Hele Norges coronakart