Da Otis Redding viste Oslo hva soul var

Og svetten til til Sam & Dave sprutet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Njårdhallen, 7. april 1967: Da Otis Redding går ut på scenen, må han vasse i svetten til soulduoen Sam & Dave.

De har akkurat fått det så smått tilbakeholdne norske publikummet til å danse av seg Mariusgenserne sine. En sceneopptreden det så å si er umulig å toppe, men Otis hadde ikke vært soulkonge hvis han ikke hadde hatt et par ess i ermet.

Når han bryter ut i «My Girl» ser det ut som om det paralyserte publikumet er i ferd med å begynne å grine.

NRK-opptak

Det er førti år siden, men heldigvis var NRK tilstede. Og når man nå ser konsertopptaket på dvd-en de nylig slapp i samarbeid med Universal, «Stax-Volt Records: Respect Yourself - The Stax Records Story/The Stax-Volt Revue Tour 1967», er ikke tårene så langt unna da heller.

Det var en legendarisk turné, og opptaket fra Norge er helt unikt. Showet i Njårdhallen var den eneste konserten som ble filmet i sin helhet og ni måneder senere skulle Otis Redding dø i en flyulykke.

Men 1000 nordmenn fikk altså oppleve ham i Njårdhallen, blant dem tjue år gamle Rune-Haarek Dalby. Han forteller at han aldri har glemt Otis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer