Den gang da: Renée Zellweger sammen med Colin Firth i den første filmen om Bridget Jones. Filmen kom ut i 2001, altså for 15 år siden. Foto: NTB SCANPIX
Den gang da: Renée Zellweger sammen med Colin Firth i den første filmen om Bridget Jones. Filmen kom ut i 2001, altså for 15 år siden. Foto: NTB SCANPIXVis mer

Plastisk kirurgi:

Da Renée Zellweger gikk opp den røde løperen, skal flere fotografer ikke ha skjønt hvem de tok bilde av

Hollywood-stjernens «nye» utseende stiller grunnleggende spørsmål om den ene kroppsdelen skuespillere ikke har lov til å røre.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Ryktene skal ha det til at da Renée Zellweger gikk opp den røde løperen under Elle Women in Hollywood Awards i oktober 2014, var det flere av de oppmøtte fotografene som ikke skjønte hvem de tok bilder av.

Den Oscar-belønnede skuespilleren hadde på dette tidspunktet ikke vært å se på kinolerretet på nærmere fire år, og kvinnen på bildene fra denne kvelden ser markant annerledes ut enn den Zellweger som ble verdenskjent med «Bridget Jones’ dagbok» i 2001. Ansiktet synes magrere og mer i tråd med de strenge skjønnhetsidealene Zellweger ofte har blitt framstilt som en motvekt til, og spekulasjonene om plastisk kirurgi spredte seg raskt.

Kompleks størrelse

De som forsøkte å gjøre seg morsom på Zellwegers bekostning fikk imidlertid erfare at slike inngrep ikke lenger er ensbetydende med dekadent forfengelighet. Tida da det var bred enighet om at denne typen operasjoner var forbeholdt rike narsissister som ønsket å motvirke tidens gang, er nemlig forbi. I dag er kosmetisk kirurgi en kompleks størrelse som tvinger fram spørsmål om alt fra heteronormativitet til skjønnhetsidealene som gjør at kvinnelige skuespillere regnes som datovare som er best før fylte 40 år.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn