Du leser nå Dagbladet Pluss

Plastisk kirurgi:

Da Renée Zellweger gikk opp den røde løperen, skal flere fotografer ikke ha skjønt hvem de tok bilde av

Hollywood-stjernens «nye» utseende stiller grunnleggende spørsmål om den ene kroppsdelen skuespillere ikke har lov til å røre.

Den gang da: Renée Zellweger sammen med Colin Firth i den første filmen om Bridget Jones. Filmen kom ut i 2001, altså for 15 år siden. Foto: NTB SCANPIX
Den gang da: Renée Zellweger sammen med Colin Firth i den første filmen om Bridget Jones. Filmen kom ut i 2001, altså for 15 år siden. Foto: NTB SCANPIXVis mer

Ryktene skal ha det til at da Renée Zellweger gikk opp den røde løperen under Elle Women in Hollywood Awards i oktober 2014, var det flere av de oppmøtte fotografene som ikke skjønte hvem de tok bilder av.

Den Oscar-belønnede skuespilleren hadde på dette tidspunktet ikke vært å se på kinolerretet på nærmere fire år, og kvinnen på bildene fra denne kvelden ser markant annerledes ut enn den Zellweger som ble verdenskjent med «Bridget Jones’ dagbok» i 2001. Ansiktet synes magrere og mer i tråd med de strenge skjønnhetsidealene Zellweger ofte har blitt framstilt som en motvekt til, og spekulasjonene om plastisk kirurgi spredte seg raskt.

Kompleks størrelse

De som forsøkte å gjøre seg morsom på Zellwegers bekostning fikk imidlertid erfare at slike inngrep ikke lenger er ensbetydende med dekadent forfengelighet. Tida da det var bred enighet om at denne typen operasjoner var forbeholdt rike narsissister som ønsket å motvirke tidens gang, er nemlig forbi. I dag er kosmetisk kirurgi en kompleks størrelse som tvinger fram spørsmål om alt fra heteronormativitet til skjønnhetsidealene som gjør at kvinnelige skuespillere regnes som datovare som er best før fylte 40 år.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.