Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Plastisk kirurgi:

Da Renée Zellweger gikk opp den røde løperen, skal flere fotografer ikke ha skjønt hvem de tok bilde av

Hollywood-stjernens «nye» utseende stiller grunnleggende spørsmål om den ene kroppsdelen skuespillere ikke har lov til å røre.

Den gang da: Renée Zellweger sammen med Colin Firth i den første filmen om Bridget Jones. Filmen kom ut i 2001, altså for 15 år siden. Foto: NTB SCANPIX
Den gang da: Renée Zellweger sammen med Colin Firth i den første filmen om Bridget Jones. Filmen kom ut i 2001, altså for 15 år siden. Foto: NTB SCANPIX Vis mer

Ryktene skal ha det til at da Renée Zellweger gikk opp den røde løperen under Elle Women in Hollywood Awards i oktober 2014, var det flere av de oppmøtte fotografene som ikke skjønte hvem de tok bilder av.

Den Oscar-belønnede skuespilleren hadde på dette tidspunktet ikke vært å se på kinolerretet på nærmere fire år, og kvinnen på bildene fra denne kvelden ser markant annerledes ut enn den Zellweger som ble verdenskjent med «Bridget Jones’ dagbok» i 2001. Ansiktet synes magrere og mer i tråd med de strenge skjønnhetsidealene Zellweger ofte har blitt framstilt som en motvekt til, og spekulasjonene om plastisk kirurgi spredte seg raskt.

Kompleks størrelse

De som forsøkte å gjøre seg morsom på Zellwegers bekostning fikk imidlertid erfare at slike inngrep ikke lenger er ensbetydende med dekadent forfengelighet. Tida da det var bred enighet om at denne typen operasjoner var forbeholdt rike narsissister som ønsket å motvirke tidens gang, er nemlig forbi. I dag er kosmetisk kirurgi en kompleks størrelse som tvinger fram spørsmål om alt fra heteronormativitet til skjønnhetsidealene som gjør at kvinnelige skuespillere regnes som datovare som er best før fylte 40 år.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?