Da serien deres tok slutt lagde skuespillerne ny sesong på egen hånd

«Trailer Park Boys» nekter å dø.

TOK OVER: Skuespillerne Mike Smith (Bubbles), Robb Wells (Ricky) og John Paul Tremblay (Julian) kjøpte tv-serien «Trailer Park Boys» av serieskaper Mike Clattenburg for å fortsette den på egen hånd. Foto: Netflix
TOK OVER: Skuespillerne Mike Smith (Bubbles), Robb Wells (Ricky) og John Paul Tremblay (Julian) kjøpte tv-serien «Trailer Park Boys» av serieskaper Mike Clattenburg for å fortsette den på egen hånd. Foto: NetflixVis mer

- How the fuck are you so stupid, Jacob? Turn it around so the cock shaped thing's at the back!

Rollefigurene i «Trailer Park Boys» har aldri pleid å være spesielt fintfølende i språkbruken.

Forrige helg gjenoppsto mockumentary-serien på Netflix, og skal man dømme ut i fra sesongens første replikk har lite endret seg.

Fortellingen om det rufsete livet i en kanadisk trailerpark dreier seg fortsatt rundt tre småkriminelle og ikke spesielt smarte karer:

Julian, den smått alkoholiserte ledertypen som alltid har en rom og cola i hånda. Kompisen Ricky , en impulsiv fyr som tar frem pistolen om han blir frustrert.

Og fanfavoritten Bubbles, da, som bor i et skur sammen med et uendelig antall katter.

Kanadisk Olsenbanden
Som en slags kanadisk Olsenbanden legger de stadig nye planer som skal gjøre dem rike, alt fra å stjele skur og selge hasj til å åpne kattepensjonat.

Resultatene er som oftest mislykkede og gjerne tragikomiske, men aldri uten en god porsjon varme.

Siden starten i 2001 har denne kombinasjonen vunnet dem fans langt utenfor Canadas grenser.

Mike Smith, som spiller Bubbles, fortalte i fjor talkshowvert George Stromuboulopoulos hva han tror er årsaken til populariteten.

- Når du stripper bort alle pistolene og drikkinga står du igjen med en serie om folk som er glade i hverandre og passer på hverandre, samme hva.

Han har opplevd at soldater utstasjonert i Afghanistan har kommet bort med tårer i øynene.

- Det var en fyr som sa «jeg vil bare takke dere. Vi er i skyttergraver i mange timer, og det eneste som får oss gjennom det er at vi alle velger hver vår rollefigur og spiller ut scener fra serien».

- Lærer aldri noen ting
Serien har også fans i Norge. Manusforfatter og regissør David Skaufjord oppdaget serien på Netflix, lenge etter den opprinnelige seriefinalen i 2008.

- Nå har jeg sett episodene så mange ganger at jeg føler at jeg vokste opp med serien.

I fjor kjøpte skuespillerne rettighetene fra serieskaper Mike Clattenburg, og da trioen gjenopptok moroa sist fredag sørget Skaufjord for å kansellere alle møtene sine og haste hjem for å sluke alt på et døgn.

- Serien er minst like sterk som da den begynte og viser ikke tegn til slitasje. Den unngår på imponerende vis å stupe i den verste fallgruva for etablerte tv-serier, nemlig å kun referere til eget serieunivers og resirkulere gamle poenger.

13 år etter at serien startet står livene til gutta fortsatt på stedet hvil, uten at verken de eller Skaufjord ser ut til å ta det særlig tungt.

- I en verden av skarpt og aktuelt drama er det herlig å se rollefigurer som aldri lærer noen ting.

VENTILASJON: Første epsiode av åttende sesong starter med en trøblete installasjon av et ventilasjonsanlegg. Foto: Netflix
VENTILASJON: Første epsiode av åttende sesong starter med en trøblete installasjon av et ventilasjonsanlegg. Foto: Netflix Vis mer