SCENEPARTNERE: Atle Antonsen tar i mot Sanger og skuespiller Reidun Sæther i oppsetninga av «Spamalot». Resten av ensemblet offentliggjøres utover vinteren og våren. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet
SCENEPARTNERE: Atle Antonsen tar i mot Sanger og skuespiller Reidun Sæther i oppsetninga av «Spamalot». Resten av ensemblet offentliggjøres utover vinteren og våren. Foto: Melisa Fajkovic / DagbladetVis mer

- Da slipper jeg å spille på kropp for en gangs skyld

Atle Antonsen stiller bak i køen av beilere når han spiller mot MGP-Reidun i Monthy Python-musikalen «Spamalot».

Lørdag skal Reidun Sæther (31) kjempe med ni andre om å bli sendt til den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen.

Men midt oppi alt glitteret og glammen som følger med MGP-sirkuset, har hun blitt tildelt den like glamorøse kvinnelige hovedrollen i musikaloppsetninga av Monthy Pythons «Spamalot» som har premiere den 20. september.

Her skal hun spille karakteren Damen i sjøen mot blant andre «Dag»-stjerna Atle Antonsen (42).

- Jeg har allerede smugtitta på kostymene, og det er ganske overdådige saker jeg skal ha på meg - havfruekjole og alt. Så Melodi Grand Prix-kjolen er ingenting sammenlignet med dette, sier hun til Dagbladet.

Andreelsker «Spamalot» er en kjærlig omskrivning av filmklassikeren «Monty Python og ridderne av det runde bord» tilpasset musikalscenen. Og som i musikaler flest er det selvfølgelig bakt inn en liten kjærlighetshistorie eller tre. Men selv om det er Atle Antonsen i rollen som kong Arthur som er den store stjerna, er det ikke han som er Sæthers hovedelsker.

- Jeg har nok flere strenger å spille på enn bare Atle når det gjelder elskere, skal du vite. Jeg har vært borti ganske mye rart i min karriere, så jeg skal nok tåle det. Jeg er ikke spesielt fin på det, som de sier.

- Ja, Reidun er med fordi hun er så raus med seg selv, parerer Antonsen.

- Hvordan synes du det er å bli henvist bak i elskerkøen, Atle?

- Det er jo som det pleier, det. Så det føles helt greit. Da slipper jeg å spille på kropp for en gangs skyld.

Prisbelønt «Spamalot» er en av 2000-tallets mest prisbelønte musikaler, ført i pennen av Mont Python-medlemmet Eric Idle. Da forestillingen ble satt opp på Broadway i 2005 ble den nominert til 14 Tony Awards og stakk av med prisen for Beste musikal. Forestillingen har vært en suksess også i Londons West End og den har i tillegg gått sin seiersgang med oppsettinger i Australia, New Zealand og over store deler av Europa.

Så når musikalen blir satt opp på norske scener, er det med en mulig MGP-vinner i ensemblet. Sæther mener nemlig det er på tide at noen som henne går helt til topps.

- På tide at noen fra noe annet enn popbransjen vinner Melodi Grand Prix, altså meg. Jeg representerer andre verdier, faglig kvalitet først og fremst. Jeg vil at folk skal få ståpels av stemmen min, sier 31-åringen, som også spiller karakteren Trulte Thorsen i Hotel Cæsar.

- Du bryr deg ikke så mye om de utenommusikalske mekaniskmene i bransjen?

- Jeg tror nok ikke jeg blir noen Tone Damli Aaberge med det første. Ikke noe negativt om henne, men jeg er ikke den typiske popprinsessa. Jeg representerer alle de som ikke ser ut som modeller og verdsetter skikkelig god musikk.

Jødevits Makker Atle Antonsen har på sin side vært i mediene av andre grunner enn Melodi Grand Prix den siste uka. Flere kjente personer med jødisk opphav har reagert på jødevitsingen som Antonsen, Tore Sagen, Harald Eia og Bård Tufte Johansen har stått for i humorprogrammet «Brille». Men om du tror at Antonsen har sluttet å spøke med jøder, tar du feil.

- I «Spamalot» er det opptil flere jødevitser. Men ingen av dem er fra min hån, forteller Antonsen.

- Hvordan har reaksjonene etter «Brille»-debatten vært?

- Det har bare vært postive tilbakemeldinger, også fra jøder. De er leie av at andre folk skal fortelle dem hva de skal føle seg såra over.


I FULL MUNDUR: Slik ser Atle Antonsen ut som kong Arthur i «Spamalot». Foto: Pressebilde
I FULL MUNDUR: Slik ser Atle Antonsen ut som kong Arthur i «Spamalot». Foto: Pressebilde Vis mer