Da Spellemann-vinneren fikk kreft, dro han rett på turné og spilte hver konsert som om den var hans siste

Årabrots Kjetil Nernes tilbake med pornoplate.

FRISKMELDT: Bare seks uker etter at Kjetil Nernes i Årabrot hadde gjennomgått kreftbehandlingen, der han blant annet fikk 35 sting over halsen, øvde han med bandet igjen. Nå gir han ut albumet som ble utsatt på grunn av sykdommen. Foto: Pål Laukli
FRISKMELDT: Bare seks uker etter at Kjetil Nernes i Årabrot hadde gjennomgått kreftbehandlingen, der han blant annet fikk 35 sting over halsen, øvde han med bandet igjen. Nå gir han ut albumet som ble utsatt på grunn av sykdommen. Foto: Pål Laukli Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Årabrots ferske minialbum «I Modi» slippes i dag, etter å ha vært utsatt siden våren. Mannen bak bandet, Kjetil Nernes, ble nemlig rammet av kreft i halsen i april. 

- Det har vært som å synke ned til havets bunn og på et merkelig vis komme seg opp igjen. Når man får kreftbeskjeden, så surrer det en del tanker rundt i hodet. Jeg lurte jo på om jeg skulle overleve i det hele tatt, sier Nernes til Dagbladet. 

Med kniven på strupen Etter å ha klaget over mye spytt og surkling i halsen overfor samboeren sin, artisten Karin Park, gikk han til legen.Tre dager seinere var han diagnostisert med kreft i svelget. Men der og da følte han seg ikke syk, og dro rett på England-turné.

- Det ble en utrolig turné. Det føltes som jeg spilte med kniven på strupen og hver opptreden ble gjort som om det var den siste, forteller Årabrot-frontfiguren. 

Nernes har flyttet til Dalarna i Sverige, hvor han bor i et nedlagt misjonshus utpå landet. Da musikeren kom hjem fra turneen i England ble han behandlet for kreften gjennom operasjon og to strålebehandlinger. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer