Da strømmen gikk

Historien om hvor hjelpeløse vi er.

UVÆR: Stormen tok mange trær på Østlandet fredag. Foto: NTB Scanpix
UVÆR: Stormen tok mange trær på Østlandet fredag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dette er historien om hvor hjelpeløse vi er når livet bokstavelig talt ikke er strømlinjeformet. For det var fredag. Vi gjorde oss tidlig ferdig på jobb. Og både min kone og ungene var med til huset i skauen ved sjøen i Drøbak. Da dukket den første meldingen opp på sms; strømmen hadde gått. Det var da stormen herjet over Sør- og Østlandet og med voldsomme krefter rev opp trær med røttene. Noen hadde åpenbart veltet over strømnettet.

- Det går bra. De fikser dette i løpet av noen timer, sa jeg optimistisk. For det er ikke hver helg vi klarer å samle nesten hele familien. Vi hadde kjøpt mat til ei gryte-rett, for det er fortsatt før tørt til å grille i huset i skauen ved sjøen.

Det var naturen som fjernstyrte livene våre. Den ekstraordinære sommeren hadde først gjort det umulig å grille, så hadde vinden revet bort strømmen - praktisk talt - med røttene. På bilen var det så lite strøm igjen at den ikke gikk tilbake til Oslo, og knapt nok til Drøbak, og i husene rundt oss var det like mørkt som hos oss. Men på den andre siden av fjorden, på Hurum-sida, lyste det opp i husene. Kanskje var det en hevn for at gamle Drøbaks-folk med nesa i sky kaller Hurum for «vranga», fordi landet på den andre sida så ofte ligger i skyggen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer