Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«South Park» med spark til Donald Trump

Da Trump vant skrev de om ny «South Park»-episode i all hast

Donald Trump hypnotiseres av magiske bær og Bill Clinton slår seg sammen med Bill Cosby i den siste «South Park»- episoden.

SJOKK: Presidentvalget i USA skapte også sjokk i den fiktive byen South Park. Her er Hillary Clinton presentert som «Turd Sandwich» av skaperne bak «South Park».  FOTO: South Park studios/YouTube   
SJOKK: Presidentvalget i USA skapte også sjokk i den fiktive byen South Park. Her er Hillary Clinton presentert som «Turd Sandwich» av skaperne bak «South Park».  FOTO: South Park studios/YouTube    Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var muligens ikke bare den jevne amerikaner som måtte revurdere forventningene etter sjokkvalget i USA natt til søndag da Donald Trump ble valgt til landets neste president.

Flere internasjonale medier slår fast at skaperne bak animasjonssatiren «South Park» måtte skrive om siste episode etter at valgresultatet ble kjent. Dette er imidlertid ikke bekreftet av skaperne selv.

Ifølge Daily Mail hadde skaperne bak «South Park» basert seg på å vinne valget og måtte skrive om episdoen i hui og hast til onsdag kveld.

Ekstremt dagsaktuelle

Ifølge The Rolling Stone ble det annonsert mandag at episoden skulle hete «The Very First Gentleman», basert på at Hillary Clinton skulle bli president, men da showet ble sendt onsdag var tittelen forandret til «Oh Jeez».

Dagbladets anmelder Christopher Pahle blir ikke overrasket om dette er sant.

- Serien produseres fortløpende fra uke til uke så å skrive om noen enkeltscener på så kort tid er ikke umulig i hvert fall. De har vært ekstremt dagsaktuelle tidligere også. I tillegg begynte de sin egen lille Trump-linje allerede i fjor, da de gjorde læreren Mr. Garrison til en Trump-aktig demagog, som hadde som valgløfte å løse alle problemer med slagordet 'fuck them all to death!' Så sånn sett lå jo forholdene allerede til rette for at de kunne gjøre noe om valgresultatet på relativt kort tid, sier han.

Trump hypnotisert av magisk bær

I episoden som ble sendt onsdag i USA vinner den Donald Trump-lignende karakteren «Giant Douche» valget, men blir hypnotisert av de magiske nostalgibærene «Member berries», slik at han blir nostalgisk til evig tid.

Presidentvalget har vært et element i South Park hele denne sesongen. I South Parks satiriske univers hadde velgerne valget mellom Mr. Garrison «Giant Douche», og «Turd Sandwich» (Hillary Clinton).

Animasjonsserien «The Simpsons» var tidlig ute med sin dystopiske framtidsvisjon, der Donald Trump ble president og forutså at han ble president allerede i 2000, men også den respektløse animasjonsserien «South Park» er ikke nådig i forbindelse med presidentvalget.

Blodig valgkampvake

«South Park», som er inne i sin 20. sesong, fortsetter å rive i fillebiter politisk korrekthet og krenkelsestyranni, Donald Trump og våpenpolitikk.

I episoden etter presidentvalget ser seriens karakter Randy på nyhetsinnslag fra «Turd Sandwich» sin valgkampvake. Den forvirrede nyhetsankeren forstår at «Giant Douche» blir landets neste president og sier: «Verden er i sjokk. Er vi sikre på at dette er virkelig?», mens en av tilhengerne tar livet av seg i bakgrunnen med en pistol.

Bill Clinton pluss Cosby

Også Bill Clinton dukker opp i episoden som «The almost First Gentleman of America» og slår seg sammen med Bill Cosby for å synge en sang på South Park barneskole.

Senere i episoden finner Randy ut at «Giant Douche» er hypnotisert. Han blir også selv hypnotisert av disse magiske bærene og blir med ett svært positiv til den nye presidenten.

«America kommer til å 'be great again'», sier han. «Vi har lært at kvinner kan bli alt, unntatt president.»

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!