Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Da Vinci-koden» korsfestes av anmelderne

Filmjournalistene lo av Tom Hanks på premierevisning.

(Dagbladet.no): En lenge etterlengtet forhåndsvisning av filmen basert på verdens mest solgte roman ble ikke hva filmselskapet hadde tenkt seg.

Det respekterte bransjemagasinet The Daily Variety legger ifølge AFP ikke fingrene imellom.

- Da Vinci-koden har blitt en fantasiløs, fæl greie med sitt overdrevent bokstavelige filmversjon. Den suger all moro ut av melodramaet, og etterlater et forventningsfult publikum med en eksepsjonelt snakkesalig film som ikke akkurat er kjedelig, men som kommer så nært det som man kan tenke seg med et så provokativt materiale, heter det i anmeldelsen.

Ifølge magasinet er det «en åpenbar mangel på kjemi mellom hovedrolleinnehaverne Tom Hanks og Audrey Tautou».

Kirk Honeycutt i The Hollywood Reporter mener oppfatningen av filmen avhenger av hvorvidt du slukte den liksom-faktabaserte historien med hud og hår da du leste boka.

- For de som allerede hater Dan Browns bestselgende symbol-thriller, så avslører filmen på nydelig vis alle bokas mangler og den marerittaktige logikken, skriver han.

Kritikeren gir bare skryt til Ian «Gandalf» McKellens tolkning av Sir Leigh Teabing. «Han er den eneste av skuespillerne som har det gøy med rollen sin», ifølge Honeycutt, som beskriver Tom Hanks som noe i nærheten av en trestokk.

Det er imidlertid noe av det peneste som så langt er sagt om superstjernens tolkning av hovedpersonen.

«Da Vinci-koden» korsfestes av anmelderne

- Filmen er nesten like ille som boka. Tom Hanks var en zombie.

Da Vinci-koden er overspilt, det er for mye musikk og den er alt for grandios, sier Peter Brunette i The Boston Globe til nyhetsbyrpet AFP.

Det aller verste øyeblikket for eventuelle representanter for filmmakerne i salen må ha vært det de hadde tiltenkt som høydepunkt, da Hanks-karakter Robert Langdon avslører hvem som er den siste gjenlevende etterkommeren etter Jesus. Da klarte ikke det viktige publikummet å holde seg.

- Journalistene lo, ikke høy latter, men fnising, og det synes jeg sier det meste, konstaterer Gerson Da Cunha fra The Times of India.

Etter visningen skal kritikerne bare ha vært forvirret av den fragmenterte handlingen. Ingen applauderte.

- Den var virkelig skuffende. Dialogen var plump. Skuespillet var ikke så verst, men filmen er ikke så god som boka, ifølge radiokanalen IRNs anmelder, Lina Hamchaoui.

- Det er umulig å tro at et slikt manus noensinne ville blitt vurdert av et Hollywood-studio om ikke romanen hadde eksistert, maltrakterer Daily Variety.

FÅR KRITIKK: Tom Hanks blir ikke levnet mye ære av filmkritikerne.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling