Da Vinci-religionen - hvis den var sann

Om vi skal ta «Da Vinci-koden» på alvor blir det fint lite igjen av kristendommen, men vi kan trøste oss med litt kjønnslikestilling, liberal rasisme og at den norske kongefamilien stammer fra Jesus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

EN AV FIRE franskmenn tror at Dan Browns «Da Vinci-koden» er sann. Katolikker i flere land har demonstrert mot filmen, mens alle kinoene på Færøyene har fordømt den som blasfemisk og like godt forbudt visningen av filmen. Men hva hvis «Da Vinci-koden» skulle være sann. Hvilke konsekvenser får det for kristendommen hvis folk flest faktisk tar Dan Brown på alvor? Essensen i «Da Vinci-koden»s kritikk av kristendommen er at Jesus verken var guddommelig eller sto opp fra de døde, men at han fikk barn med Maria Magdalena. Men hva innebærer egentlig dette? Hva innebærer egentlig den Da Vinci-religionen Dan Brown ønsker å gi oss i stedet for den mer tradisjonelle kristendommen.

BOKEN FREMHEVER spesielt det feminine prinsippet i religionen og gir inntrykk av at om man tror på Dan Browns påstander, vil vi få en kristendom med en større balanse mellom det kvinnelige og det mannlige og et mer avslappet forhold til seksualitet. I filmen presenteres påstandene om Jesus og Maria Magdalena som et generelt frigjøringsbudskap for både kvinner og etniske minoriteter. Brown er tydelig sterkt overbevist om at kjønnslikestilling og sex er viktig og bra. Man kan således vanskelig kritisere ham for hans gode intensjoner. Disse er likevel ikke universelle verdier og blir stadig angrepet fra religiøst hold, ikke minst fra Vatikanet som nekter å anerkjenne FNs kvinnekonvensjon og som heller ser at millioner dør av aids enn at de skal få kondomer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer