Da Vinci-sjokkfunn i italiensk leilighet

Museet som eier det stjålne maleriet, som antas å være fra tidlig på 1500-tallet, var ikke engang klar over at det hadde forsvunnet.

FUNNET, MEN IKKE SAVNET: En fem hundre år gammel kopi av Da Vinci-verket «Salvator Mundi» ble funnet i en italiensk leilighet på lørdag. Museet var ikke klar over at det var borte. Foto: NTB.
FUNNET, MEN IKKE SAVNET: En fem hundre år gammel kopi av Da Vinci-verket «Salvator Mundi» ble funnet i en italiensk leilighet på lørdag. Museet var ikke klar over at det var borte. Foto: NTB. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Leonardo Da Vinci er utvilsomt en av tidenes største kunstnere, og står bak udødelige verk som «Mona Lisa» og «Nattverden».

Derfor kom det som et sjokk da italiensk politi på tirsdag annonserte at de hadde funnet en fem hundre år gammel kopi av Da Vinci-maleriet «Salvator Mundi» i en leilighet i Napoli, melder Reuters.

Museet hvor maleriet hører hjemme, hadde ikke engang fått med seg at kunstverket var borte. De har nemlig stengt dørene på grunn av coronapandemien.

Solgt for rekordsum

Eieren av leiligheten, en 36 år gammel mann, har blitt arrestert under mistanke om å ha mottatt stjålne varer. Maleriet ble oppdaget i et skap på soverommet i leiligheten hans.

- Maleriet ble funnet på lørdag takket være fantastisk og nitid politiarbeid, uttalte Giovanni Melillo, en representant for påtalemyndigheten.

Kunstverket er en kopi av Da Vinci-verket. Originalen skapte overskrifter i 2017, da den ble det dyreste maleriet som noensinne har blitt solgt.

Prislappen landet på hele 3,7 milliarder kroner per datidens kurs, etter en budrunde på auksjonshuset Christies.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer