Da Vincis forsvunnede maleri er funnet

«Slaget ved Anghiari» befinner seg bak et veggmaleri i Firenze.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag skrives ny kunsthistorie. Leonardo Da Vincis «Slaget ved Anghiari» er funnet. 

National Geographic og italienske myndigheter annonserte i dag at de har funnet bevis for at Leonardo Da Vincis forsvunnede maleri «Slaget ved Angihiari» befinner seg bak en freske, altså et veggmaleri, i rådhuset i Firenze.

- Gjennom hele mitt profesjonelle liv har jeg vært av den tro at bildet finnes, sier Maurizio Seracini, leder av forskerteamet som står bak funnet, i en pressemelding.

Forsvunnet Det forsvunnede bildet betegnes som et av kunsthistoriens største mysterier, og et forskerteam fra National Geographic mener nå å ha funnet bevis for at det eksisterer gjemt bak Giorgio Vasaris veggmaleri «Slaget ved Marciano».

Ved hjelp av endoskopisk teknologi var forskerteamet, i stand til å se veggen bak Vasaris freske, samt ta ulike analyseprøver for videre undersøkelser. Dataene innhentet fra analysen er ikke endelige, men antyder muligheten for at Da Vincis maleri, som i lengre tid har vært antatt å ha blitt ødelagt på midten av det 16. århundre, faktisk kan eksistere her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer