Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Da Zara Larsson hørte hva hun faktisk sang, måtte hun skrive om teksten

- Jeg kan ikke synge det her!

MORAL KOM FØRST: Zara Larsson måtte skrive om en sang hun følte hun ikke kunne synge teksten på. - Vi må ha litt sånn respekt oss jenter imellom, sier Zara. Foto: Anders Deros/ NTB Scanpix.
MORAL KOM FØRST: Zara Larsson måtte skrive om en sang hun følte hun ikke kunne synge teksten på. - Vi må ha litt sånn respekt oss jenter imellom, sier Zara. Foto: Anders Deros/ NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det svenske stjerneskuddet Zara Larsson (18) er kjent for sitt frittalende vesen på sosiale medier, og er sjelden redd for å provosere.

Følgerskaren vokser i takt med overskriftene, og i 2014 døpte Buzzfeed.com Stockholm-jenta til dronninga av Twitter.

Skrev om låt

I et intervju med det britiske musikkmagasinet NME forteller Larsson at hun i sin nye singel «Ain't my fault» var nødt til å gjøre om på teksten, fordi hun følte det ble moralsk feil å synge teksten.

Originalteksten var som følger:

«It aint my fault your mans calling my phone / It aint my fault you cant keep him at home».

- Da vi spilte inn låta kjente jeg at «jeg kan jo ikke synge det her»! Så da måtte vi skrive om på teksten, forteller Larsson i intervjuet.

Låta handler om to kvinner som krangler om en mann. Larsson har laget låta sammen med artisten MNEK, som hun også har gjort superhitten «Never forget you» med.

I den nye teksten synger Larsson til en singel mann at det ikke er hennes feil at hun er så «hot», og at hun ikke kan ta ansvar for konsekvensene av det.

- Vi må ha litt sånn respekt oss jenter i mellom, sier Larsson til magasinet om tekstskiftet og synes generelt at jenter må bli litt snillere med hverandre, derav den nye sangteksten

Lei av hverdagssexisme

Larsson har tidligere omtalt seg selv som «kjedelig, festbremsende feminist», og understreker at hun er stolt av det.

«Jeg er vel bare helvetes lei av hverdagssexismen. Sexismen som bidrar til voldtekter, patriarkatet, og hatet og vold mot kvinner. Jeg er lei av «slutshaming». Jeg er lei av menn som forteller kvinner hva de skal og ikke skal gjøre med kroppene sine.», skrev 18-åringen på sin instagramkonto i fjor.

Selv ble hun i fjor ble hyllet av selveste Nicki Minaj etter et kondomstunt, og bruker ofte anledningen til å lære fra seg om kvinners anatomi:

«Og til alle de UVITENDE idiotene som sier at jenter vil bli løse av å ligge med masse gutter? Tror du virkelig at en penis vil strekke noen ut? HAHAHA det er søtt. Den kan strekke seg 200 ganger sin egen størrelse, «booboo», ikke bekymre deg for det.»

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!