Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- DAB fungerer for dårlig

Elektronikkbransjen innrømmer.

(Dagbladet.no): Til nå har Elektronikkbransjen stått ved radiokanalenes side som varme DAB-forkjempere.

Men i et høringsnotat sendt til Kulturdepartementet kommer administrerende direktør Synnøve Bjørke med en oppsiktsvekkende innrømmelse, ifølge Dagens Næringsliv: Dagens DAB-radioer fungerer for dårlig til innendørs bruk. 

Fungerer dårlig

- Vi er klar over at utbyggingen av dab-nettet i utgangspunktet primært er beregnet på mottak med utendørs antenner. Som kjent er mange dab-radioer, spesielt de bærbare, utstyrt med innebygd antenne, skriver Bjørke.

Bransjen har oppdaget at radioene fungerer dårlig til innendørs bruk.

- Dette fører lett til misnøye hos brukerne og frustrasjon over det utstyret de har kjøpt. Dette er hverken programselskapene eller bransjen tjent med, heter det i høringsuttalelsen.

Derfor ber Bjørke om at DAB-nettene og sendereffekter «også tilpasses innendørs mottak av radioer med egen innebygd antenne».

Elektronikkbransjen presiserer imidlertid at de i hovedsak er enige i arbeidsgruppens konklusjoner, som ga grønt lys for overgangen til DAB, og slukking av FM-båndet i 2014.

BESTEMMER: En arbeidsgruppe nedsatt av Trond Giske og Kulturdepartementet har gått inn for full dab-utbygging. Deres uttalelse er nå ute på høring. FOTO: SCANPIX
BESTEMMER: En arbeidsgruppe nedsatt av Trond Giske og Kulturdepartementet har gått inn for full dab-utbygging. Deres uttalelse er nå ute på høring. FOTO: SCANPIX Vis mer

Solgt 40 000

Erik Andersen var Elektronikkbransjens representant i denne arbeidsgruppen.

- Dette har jeg advart mot en rekke ganger i våre møter. Vi kan ikke vente at folk blir fornøyd før de opplever normal radiodekning også innendørs, sier Andersen til Dagens Næringsliv.


Til nå er det solgt over 40 000 DAB-radioer i Norge, ifølge avisa.

Ifølge Dagsavisen
vet imidlertid nesten halvparten av befolkningen fortsatt ikke hva DAB er.

• Les alle høringsuttalelsene her

- DAB fungerer for dårlig
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media