LYTTERNE ER MED: Gjennom digitaliseringsprosessen har radiobransjen klart å få skape nytt innhold og vi har fått med oss flertallet av lytterne, skriver Øyvind Vasaasen i NRK. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
LYTTERNE ER MED: Gjennom digitaliseringsprosessen har radiobransjen klart å få skape nytt innhold og vi har fått med oss flertallet av lytterne, skriver Øyvind Vasaasen i NRK. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB ScanpixVis mer

DAB sikrer norsk kultur

Vi er i ferd med å klare den digitale overgangen som hele mediebransjen må gjennom 

Meninger

Dagbladets Jan Thoresen kritiserer på kommentarplass politikerne for å overlate valg av distribusjonsform for radioinnholdet til radiobransjen. Jeg vil tvert imot rose politikerne for å ha lagt opp til en aktørstyrt digitalovergang og setter et stort spørsmålstegn ved Thorens manglende prinsipielle tilnærming til radiomedienes uavhengige stilling i Norge. Å ønske en politisk styring av distribusjon av innhold er underlig lesning på kommentarplass i en norsk avis.

Ved at vi nå fullfører digitalovergangen for radio, sikrer vi norsk språk og kultur gjennom et langt bredere innholdstilbud som tilbys lytterne direkte gjennom et digitalt bakkenett for radio som ikke koster oss mer enn om vi hadde fortsatt på FM. Vi gjør oss ikke avhengig av multinasjonale selskaper som Facebook eller Google som gjerne vi ha avtaler med oss for å kunne få innholdet over på deres plattformer og ut av vår kontroll.

Gjennom digitaliseringsprosessen har radiobransjen klart å få skape nytt innhold og vi har fått med oss flertallet av lytterne. To av tre hjem har nå DAB-radio, og publikum som har DAB lytter lenger.

Vi er med andre ord i ferd med å klare den digitale overgangen som hele mediebransjen må gjennom og vi klarer det fordi politikerne har gitt oss gode rammevilkår, men overlatt resten til oss.

Jan Thoresen ser også ut til å mene at all kommunikasjon skal og vil gå over Internett og at radiobransjens investering i DAB heller burde har gått til utbygging av bredbånd. NRK har utviklet det vi mener er en veldig god nettspiller for radio. Den kommer vi til å satse på og videreutvikle. Men å bruke lisenspenger på å bygge bredbånd er nok langt utenfor det NRK har anledning til.