Daff dynamitt

Litt furten Ms Dynamite.

CD: Da Ms Dynamite (Niomi McLean-Daley) debuterte med «A Little Deeper» i 2002, slengte hun UK garage inn i mainstreamen og dro med seg en prestisjefylt Mercury Award i samme slengen. Ikke bare eksperimenterte hun med hiphop, r&b og UK garage, hun var uredd og politisk, og hadde det kuleste navnet i musikkbransjen.

Får så hatten passer

Tre år senere har hun fått barn, blitt arrestert for overfall, og mistet navnetronen til den grimebarka Lady Sovereign. Ms Dynamite har med andre ord litt å bevise med «Judgement Days». Derfor har hun fått Murder Inc-produsent Chink Santana med på leken, og sammen har de kokt i hop et alvorlig og hiphopmørkt andrealbum. Her skal alle skjeletter ut av skapet, alle dyner skal løftes og all aggresjon skal inn i en låttekst. På illsinte «Father» tar et hun oppgjør med sin fraværende far, ved hjelp av besk pianioklimpring, torden og en hard beat. På barske «Pain» får eksen så hatten passer og det gjør søren meg Tony Blair på småakustiske «Mr Prime Minister» også. Ms Dynamite har en høne å plukke med alle, og tekstene hennes oser av selvretterdighet. Det kan bli litt for mye av det gode.

Hyllest til sønnen

Men det kan være moro også. Den «Gangsta\'s Paradise»-lignende «Not Today» er produsert av svenske Bloodshy, som også hadde en finger med i spillet på Britneys «Toxic». Raeggesamplende «Fall in love» er like bittersøt som kjærlighetssorg, og nydelige «Shavaar» er en hyllest til sønnen. Likevel mangler «Judgement Days» noe av lekenheten som gjorde «A Little Deeper» til en 2000-talls klassiker. Det er bare ikke like gøy som det var i 2002.Ms. Dynamite er ikke like tøff som for tre år siden.