Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Daft Punk-stjerna viste ansiktet i offentlighet, uten den mystiske maska

Thomas Bangalter dukket opp i Cannes uten «robotforkledning».

DAFT PUNK: Thomas Bangalter (t.v.) og Guy-Manuel de Homem-Christo er mennene bak EDM-gruppa Daft Punk. De har hatt maskene som en del av sitt image siden nittitallet, og det eksisterer derfor svært få bilder av dem. Foto: Matt Sayles / Invision / AP / NTB scanpix
DAFT PUNK: Thomas Bangalter (t.v.) og Guy-Manuel de Homem-Christo er mennene bak EDM-gruppa Daft Punk. De har hatt maskene som en del av sitt image siden nittitallet, og det eksisterer derfor svært få bilder av dem. Foto: Matt Sayles / Invision / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Daft Punk-medlem Thomas Bangalter stilte opp uten maske og forkledning under åpningsseremonien til Cannes filmfestival onsdag kveld.

Det karakteristiske robotaktige kostymet er et av varemerkene til den franske elektronikaduoen Daft Punk.

Siden nittitallet har Thomas Bangalter og Guy-Manuel de Homem-Christo brukt de anonyme, futuristiske maskene i forbindelse med offentlige opptredener.

De to har også gjort intervjuer med poser over hodet og med ryggen til for å skjule identiteten sin.

Nå har et bilde av Thomas Bangalter likevel funnet veien til offentligheten.

Thomas Bangalter er mannen med brillene. Ved siden av ham sitter kona hans, den franske skuespilleren Élodie Bouchez.

Inspirert av Supermann

Da EDM-duoen slapp plata «Random Access Memories» i 2013, fortalte de i et intervju med magasinet GQ hvorfor de velger å skjule seg bak de skinnende blanke hjelmene:

- Da jeg var en liten gutt så jeg ofte på «Superman». Jeg likte veldig godt at ingen visste at Clark Kent var Supermann. Da vi begynte med dette, syntes vi at det å la folk fantasere om hvordan vi så ut var mye mer spennende enn å være den mest berømte personen i verden, sier Bangalter.

I et intervju med Rolling Stone samme år avslører Bangalter at han setter pris på anonymiteten som maskene har gitt dem.

- En ting jeg liker ved maskene er at jeg slipper at folk til stadighet kommer bort til meg og minner meg på hva jeg gjør. Det er deilig å kunne glemme, sier han.

Avbildet uten masker

Likevel har det ved noen få anledninger dukket opp bilder av de to uten masker.

Som dette bildet, som viser hvordan de Homem-Christo og Bangalter så ut for 20 år siden, før de begynte med masker.

Bildet er tatt i da de i forbindelse med debutalbumet «Homework» stilte opp på et intervju med det britiske musikkmagasinet Jockey Slut i desember 1996.

Det er den eneste gangen de har latt seg avbilde i media slik at det har vært mulig å identifisere dem.