Daft Punks nye plate er den alle venter på

Slik høres den ut - låt for låt.

Foto: Sony Music.
Foto: Sony Music. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: De er glade i konsepter, Daft Punk. Og åtte år etter forrige studioalbum har den franske duoen gått manuelt til verks med «Random Access Memories».

Inspirert av 70- og 80-tallets funk, disco og soft-rock har de grepet til instrumenter og mennesker for å gjøre det de vanligvis gjør med maskiner, og i samme slengen hentet inn en imponerende liste av høyprofilerte og høyt respekterte samarbeidspartnere.

Sammen med en omfattende forhåndskampanje har det gjort «Random Access Memories» til en av årets mest imøtesette utgivelser.

Omtalen er basert på tre lyttinger hos plateselskapet. «Random Access Memories» slippes 21. mai.

1. «Give Life Back To Music» Det starter grandiost, med gitarøs, synthsus og storslagne trommer. Men tonen for plata settes raskt med nydelig, halvkjapp discogitar og bassriffing sammen med et Röyksopp-aktig vocoder-vokalhook. En myk og elegant, men energisk start.

2. «The Game of Love» Myk, glidende synth og jazzbass roer det hele ned, i en låt som driver gyngende framover med funkgitarflikking, trommer og en riktig fin, melankolsk vokalmelodi med vocoder-vreng. Som så mye annet her har låta har en utpreget spilt følelse, og kler det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.