Dag 10

Vi våkner på øya for første gang. Sol og litt vind, og vannet som var grønt i går er like grønt i dag.I går rekognoserte vi og fant ut at den best egnede leirplassen er her, vedskogbrynet på stranden, rett innenfor åpningen i revet.

Her har vi skygge fra mange trær.Og vi bruker deler av koprakutternes gamle møbler til å bygge leir av.Vi har satt opp telt. En svær lavvo. Noen holdt ikke ut varmen i natt og laseg ute, men ble spist opp av sandfluer ved soloppgang. Man må velge mellomonder.

Flere, også inne i teltet, har klaget over mygg. Selv har jeg sluppetbillig unna så langt. Litt solbrenthet på leggene er det hele.

Våre venner Mii og Tuaine har fisket til frokost. Vi kommer til å spise myefisk. Papegøyefisk. Veldig god. Og vi har oppdaget et lime-tre her borte.Roar lager hva som helst av fisk og lime og salt. Han får det til.I skrivende stund står Yngve og hamrer på noe som skal bli et kjøkken. Noenandre henger opp en presenning som skal beskytte mot sol og regn, og iøyekroken kan jeg se at Even står nede i vannkanten og vasker opp.Timene mellom 11 og 15 er så varme at man bare må ligge på ryggen og gjøreingenting. Kanskje lese. Eller snakke.

Kveldene er nok det deiligste. I går satt vi i flere timer foran et stortbål som ble holdt i live av halvråtne palmeblader som ligger overalt etter en storm i desember.

Mii forsøkte å lære meg Maorispråket, men jeg var så trøtt. Jeg lot som jeghørte på ham, men det gjorde jeg egentlig ikke.Jeg tør ikke å skrive mer før vi vet med sikkerhet at batteriene lades avsolcellepanelet.