Dag 13

Martin kobler nok en gang og får omsider liv i computeren via det samme batteriet som for noen dager siden fikk liv i telefonen. Dermed funker computeren, i hvert fall i en kort stund. Vi forter oss å sende disse linjene.

Det regnet i morges, men resten av dagen har vært full av sol. Og allikevel har ikke utstyret ladet som det skal. Jeg satser alt på at Martin finner ut av det etter hvert.

Vi har kjørt rundt i lagunen med den lille båten vår. Vi så 6 rokker som svømte i formasjon. De lekte seg. Farlige dyr leker seg også av og til. Det må man ikke glemme.

Jeg forsøker å overtale guttene til å bygge en flåte, slik at vi kan seile med strømmen og se hvor vi havner, og dermed bevise at en evt. utvandring fra denne øya kan ha foregått på den måten. Men de er tilbakeholdne. De vil helst ligge i hengekøyene og lese og sove. Det er for varmt for å forske, sier de. Vi kan bare forske veldig tidlig om morgenen, og litt om kvelden, før det blir mørkt.

Dette skjer akkurat nå:

Egil røyker og kaster en kokosnøtt på bålet.

Roar lager kaffe.

Even ligger i hengekøya og leser Göran Tunstrøm.

Yngve renser vann.

Martin lager seg kaffe.

Kim sitter nede på stranden for seg selv og leser et eller annet. Sikkert noe om kunst.

Det er overskyet, men ganske stille, og utenfor revet ligger en båt som vi mistenker kommer fra lånekassen - for å ta Martin som ikke har betalt det siste avdraget på lånet sitt. Lånekassen er standhaftig - det skal de ha. Men de kommer seg ikke inn gjennom revet. Det tør de ikke.

PS!

Vi vet ikke når vi kan maile neste gang. Det er batteriproblemer, men vi kommer tilbake så snart råd er.

hilsen erlend