dag 14

I går spiste vi et vannvittig godt måltid.

Vi jaget 6 papegøyefisk rett i garnet og Roar kuttet dem opp i små biter og laget grillspyd av dem. Marinert i koriander og hvitløk, og stekt i woken.

Bedre kan det rett og slett ikke bli.

I dag er det sterk sol igjen, og vi har, utrolig nok, fått besøk. Folkene på båten som vi trodde var fra lånekassen kom nettopp svømmende over revet.

De viste seg å ikke ha noe som helst med lånekassen å gjøre. De hadde aldri hørt om lånekassen og hadde heller ikke spesielt stor lyst til å høre om den.

Vi serverte dem vann og de fortalte sjøulkhistorier om båter som ble holdt i arrest i Sri Lanka og om hvordan de brukte kløkt og sluhet for å få dem frigitt igjen. De fortalte også om skatter som kan være nedgravd i sanden her og på andre øyer. De snakket om mye rart.

De har kommet i en liten båt fra Rarotonga. De drar hit hver gang de har noen dager fri, forteller de. For å fiske. De er ivrige fiskere. Fisker hai og hva det skal være. Men nå begynner isen i båten å smelte, så de må kjøre tilbake igjen.

Nå går de. Jeg ser dem svømme over lagunen akkurat nå. Hyggelige folk.

Jeg har brukt morgenen til å se i mikroskop.

Jeg har studert et par insekter ganske nøye, og for alt jeg vet kan jeg allerede ha oppdaget en ny art. Forstørret 750 ganger ser insektene temmelig bra ut. Fine farger og mønstre. Men jeg ser ikke noe DNA. Det betyr at det blir litt vanskelig å bevise min teori om insektmigrasjon.

Disse DNA-spiralene er jo overalt, har jeg hørt. Og jeg har sett mange bilder av dem i blader, kanskje aller flest i Illustrert Vitenskap. Men i mitt mikroskop er de altså ikke. Jeg skal se litt mer, når varmen gir seg litt.

Jeg sveiper blikket en runde, og legger merke til at:

Even ligger i hengekøya, men en bok i fanget og en solhatt på foten. Han stirrer opp i palmene.

Egil leser en bok som heter The Bible Code, skrevet av en forstyrret amerikaner som mener å ha alle verdens matematikere med seg når han hevder at bibelen er kodet på en finurlig måte og at alt som skal skje og har skjedd står der, i kode.

Kim leter etter shortsen sin.

Yngve snorkler i lagunen.

Roar står og ser på Yngve og vurderer å gå i vannet selv.

Martin klør seg på fingrene og ser mot vest.

Vi diskuterte politikk under frokosten.

Det er noe vi gjør veldig sjelden.