dag 15

I dag har det skjedd lite.

Vi har endelig fått hengt opp volleyballnett og ryddet en bane nede på stranda.

Vi spilte en stund, men sola var for tøff.

Deretter var det soving og lesing helt til vi løp ut i lagunen og fanget 7 papegøyefisk som nå er i ferd med å bli middag.

Jeg har spilt flere runder med boules (petanque) i løpet av dagen og vunnet dem alle, bortsett fra det aller siste, nå nettopp, mot Yngve. Det var et forsmedelig tap. Yngve er alltid så sikker på å vinne, så det er jævlig hver gang han faktisk gjør det.

Martin har sluttet å drikke vannet fra en vanntank som vi har funnet oppe i jungelen her. Vi oppdaget to døde mus i den, og fjernet dem, men Martin er skeptisk. Vannfilteret vårt tar unna både bakterier og virus. Martin drikker kokosmelk i stedet.

Han om det. Kokosmelken er forresten blitt bedre etter at Even husket en sang fra Reservoir Dogs hvor teksten går: She put the lime in the coconut and drank it all up. Vi gjør det samme og det smaker godt. Endelig får vi betalt for å ha sett alle disse filmene.

Det virker som om vi har funnet et holdbart system for lading nå. Det går utover Kims store filmbatterier. Han må klare seg med ett mindre. Det løser problemet vårt. Sannsynligvis blir vi i stand til å sende mer regelmessig fremover.

Alle er venner. Egil og Yngve er vel de som oftest ryker ut i klammeri om gamle idrettsprestasjoner og om Eric Haydns tider på ulike distanser. Som regel går det godt.

Sårsituasjonen er som følger:

Jeg har sår mellom venstre tommel og pekefingeren.

Even har sår på den nest største tåen på høyrefoten, og dessuten to små på underarmene.

Egil har et sår på leggen, men klarer ikke å finne det når han skal vise meg deg. Bare syting med andre ord.

Yngve har hatt et sår på fotbladet, men det er 95% leget, og dessuten et på håndbaken som han fikk når han skulle sette seg i vannkanten.

Roar har flis i tommelen.

Martin har sår i høyre tommelfinger.

Kim har kutt på begge hendene, men det går bra med begge.

Vi smører på antibiotisk salve og håper på det beste.

Vi har blitt advart mot å få sår her nede. Plutselig går det over styr, sies det.

Jeg har dessuten oppdaget noe som jeg tror kan være et nytt grunnstoff, men jeg er ikke helt sikker.