Dag 18

En dag med mye god og meningsfull aktivitet. De fleste av oss har i dag vært tungt involvert i byggingen av en stor by i sanden. Vi har rett og slett brukt det meste av dagen på det. Noen har kanskje jobbet mer enn andre. Yngve og Roar har tatt de tyngste takene. Havnesystem med molo og kanaler er bygd slik at det passer med flo og fjære.

Et heftig finansdistrikt ble konstruert ikke langt fra havnen og bare en liten meter fra en stor katedral som Roar har pyntet med steiner og grønne plantedeler. Videre har vi et stort universitet som har broforbindelse til et kultursenter med bibliotek og kringkasting.

Martin har bygd en frimurerloge og et nedlagt bordell som nå fungerer som sykehus. Denne omleggingen har foregått såpass nylig at det fortsatt kommer en og annen slenger innom som tror det er bordell. Yngve har bygd et flott kinosenter, med broforbindelse til et stort luksushotell som igjen har broforbindelse til finansdistriktet. Vi har en paradegate som går fra rundkjøringen nede ved havnen og flere meter opp til den store innsjøen med museum ved bredden og en storslagen fotballstadium like ved. Kim bygde regjeringskvartalet og kongehuset i ett, og gjorde seg flid med det, men sa etterpå at det var altfor varmt og at han heller måtte fortsette i morgen.

Selv har jeg stått for alle broforbindelsene (laget av stammen i nedfalne kokosblader og finurlig hugget opp), finansdistriktet, et boligområde, en flyplass og en kjede av kvalitetskiosker som drives av en grei kar som ikke er opptatt av penger og som derfor selger gode produkter for en billig penge.

Og ennå er vi ikke ferdige. I morgen og i dagene som kommer skal detaljene på plass. Alle de små tingene som gjør en by til det den er. Bokhandeler, kafeer, svømmehall, skoler, flere parker, møtesteder for elskende, butikker som selger rare og uhørte ting. Og kanskje en butikk eller i det minste et lite skur hvor minoritetsgrupper kan samles.

Egil er den eneste som så langt ikke har tatt del i byggingen av byen. Han har snakket om å bygge en bokhandel eller et bibliotek av en halv RC-Cola-flaske. Kanskje han gjør det i morgen. Men Egil har også jobbet hele dagen. Han har forsket. På eremittkreps. Han er godt i gang med en avhandling om denne krepsens liv og levned. Konklusjonene er ennå ikke trukket, men jeg kan røpe at Egil har slått fast at eremittkrepsen er redd for ild, og at den misliker vann mer enn den misliker mennesker. Egil viser et rørende engasjement og jeg føler meg sikker på at det kommer noe godt ut av arbeidet hans.

Nå er det lørdagskveld og vi har bevilget oss en øl, og Roar sier at vi om noen timer faktisk kan vente oss en sjokoladekjeks, samt en en bitteliten skvett med konjakk. Radioen melder om kraftig vind i morgen. Guttene strammer presenningene mens jeg skriver dette.

Roar, Kim og Yngve foran deler av vår storslagne by med kiosker som selger alt med tap fordi penger ikke er det viktigste i livet.