Y-blokka

Dag 2: Riktig å ofre Y-blokka

Regjeringsadvokat Andreas Hjetland fører nå saken for staten.

SE LIVE: Rettsmøte om Y-blokka Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rettssaken om å få stanset og erklært rivingsvedtaket av Y-blokka for ugyldig fortsetter i dag. Nå er prosessfullmektig for staten, Regjeringsadvokat Andreas Hjetland, i gang med sitt hovedinnlegg.

I går var det advokat Berit Reiss-Andersen som hevdet - på vegne av Fortidsminneforeningen og Norske arkitekters landsforbund - at det er blitt gjort grove saksbehandlingsfeil og feil rettsanvendelse i planprosessen og de vedtak som ligger til grunn for rivingstillatelsen.

Må ofre Y-blokka

Regjeringsadvokat Andreas Hjetland snakker om konseptvalgutredningen, som omfatter flere alternativer til å reparere eller sanere regjeringskvartalet etter terroren 2011.

- H-blokka og Y-blokka er knyttet sammen som en enhet. Det meningsløst arkitektonisk om Y-blokka står alene, sier han.

Han visere videre til at Arne Garborgs-plass, som er tomta Y-blokka ligger på, er et krevende arkitektonisk område å regulere. Reguleringsmyndighetene konkluderer at området legger bånd på store arealer, og utnytter det dårlig. Regjeringsadvokaten viser til at det er riktig å rive Y-blokka og ofre Picassos/Nesjars kunst slik den framstår i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer