Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dag 2: Terningkast 3

Metropol på Quartfestivalen, dag 2: Når det fungerer nokså bra, og når det dessuten er en kjempefin sjanse for den lille urbankanalen til å vise seg, hvorfor ikke skjerpe seg?

Dag 1 ble omtalt i gårsdagens avis. Dag 1 var oppvarming der pludrete stil og tekniske glipper bare var sjarmerende. Det viktigste var at Metropol var på plass i Kristiansand. Live.

Dag 2 forventer vi mer. Det går an å få langt mer ut av en kristen, veltalende, snål, liten popmusiker som kaller seg Moby, og er i ferd med å bli Europas mestselgende artist.

Slurver

At det var dårlig lyd fra Mobys pressekonferanse var greit. Men at det var så dårlig lyd på konserten var kjedelig. Konsertopptak er selvsagt en krevende disiplin. Moby takket nei til å bli filmet av NRK og TV2. Metropol fikk en eksklusiv sjanse som burde blitt bedre ivaretatt. Heldigvis var Nine Inch Nails-lyden bedre.

Og hvorfor ikke introdusere festivalartistene bedre? Gi noen innspill? Litt info? Livesendingen ville fått større tempo og virket proffere hvis kanalen hadde forhåndsprodusert noen gode artistpresentasjoner. Kjappe snutter: bandhistorie, plater, suksesser, musikksjangrer, trender, sladrehistorier, fansbetroelser, for eksempel.

Et annet hjertesukk er nærbilder. Flere nære bilder, takk. Både under intervjuer og scenen. Min gamle frisør sa alltid: Det kan aldri bli for mye hårspray. Altså, det kan aldri bli for mange nærbilder. Nesten da.

Tilløp

En slækk, erten tone mellom programlederne kler de på ingen måte feilfrie Metropol live-sendingene. Tøyset med tullekoppen Harald Eia var jo litt morsomt. Men programleder Hallvard Haldorsen (lun) trenger ikke stoppe/glatte over når medprogramleder Sarah Natasha Melbye (skarpere, sjarmerende) spør manusforfatter Erlend Loe (til daglig trendkorrekt, flink forfatter), regissør Pål Jackman (ikke kjendis), skuespiller Mads Ousdal (i ferd med å bli skuespillerkjendis) og ny skuespiller Harald Eia (morokjendis) om filmen «Detektor» er «et kompisprosjekt»?

Grunnen til at det er irriterende at det ikke er bra nok, er at Metropol live absolutt har tilløp.

Marie «Roxette» Fredriksson var engasjert gjest i STV2s sommerserie «Blå timmen», samtaler om framtida, klokka 22.10. Fredriksson var ikke fornøyd med Sverige. Et lite, men poengtert artistintervju.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling