dag 2

I Los Angeles var det ikke tid til å prøve utstyret, og når vi etter temmelig nøyaktig 24 timers reise mellomlander vi på Hawaii, får ikke satelittelefonen kontakt med satelitten. Men Egil får endelig en etterlengtet røyk og vi kjøper Hawaiiskjorter.

Deretter er det tilbake på flyet. Døgnrytmen er helt vill nå. Vi ser en dokumentar om pianisten David Helfgott (fra filmen Shine). Vi ser den for andre gang. Den første var på vei til Los Angeles. Nå ser vi den mens Stillehavet glir forbi under oss. Alle haiene svømmer rundt der nede og lurer på om ikke flyet snart skal falle ned. Trøttheten er overveldende nå.

Vi lander i Rarotonga. Til tross for at Cook Islands er det eneste stedet i hele Stillehavet hvor camping ikke er lov, kommer vi oss gjennom tollen med to svære metallkasser full av frysetørret ekspedisjonsmat og masse campingutstyr. Tolleren tror ikke sine egne øyne. Jeg forklarer at vi skal spise maten. Av en eller annen grunn kommer han ikke med noen vektige innvendinger, selv om det er åpenbart at vi tenker oss utenfor allfarvei. Det er tidlig på morgenen. Tolleren har antakelig nettopp stått opp og har tankene andre steder.

Vi har reist i 31 timer og befinner oss omtrent så langt fra Norge som det er mulig å komme. En jente legger kranser av orkideer rundt halsene våre. Vi kjøres til to små hus omringet av kokospalmer og mangotrær. Føl dere som hjemme, sier innehaveren.

Dette begynner å smake av fugl.