dag 3

28 grader og overskyet. Noe regn.

Jeg våkner grytidlig. Før soloppgang. Skremmer bort en og annen gekko på badet og tar en dusj. Går ut og oppdager at bananklasen vi kjøpte i går er blitt forsøkt fjernet i løpet av natten. Antakelig av en hund. Jeg henger klasen opp i et tre. De andre våkner etter hvert. Tidsforskjellen vi har i kroppen gjør oss seige og søvnige.

Even forsvinner i to minutter og kommer tilbake med kokosnøtter og mango. Han åpner nøttene med en svær samekniv og skjenker kokosmelk i koppene som jeg kjøpte på IKEA i forrige uke, da jeg var der for å kjøpe ny sofa. Kim har lysegrønn kopp, Roar har oransj, Yngve har blå, Martin har gul, Egil har rosa og Even og jeg har mørkegrønne. Dagen i går var enormt lang. Vi holdt ut i 12 timer etter ankomst, for å forsøke å komme inn i den lokale rytmen. Vi drev rundt, i halvsøvne, i Avarua og så på ulike ting som vi må kjøpe før vi drar ut til vårt endelige bestemmelsessted. Macheter, badesko, vanntanker. Vi trenger mange ting. Og vi hadde et møte med han som eier båten som skal ta oss med ut om noen dager. Han fortalte om murener og rokker og andre skapninger som vi kommer til å få se. Og han pekte på Kim og sa at han hadde en perfekt fysikk for klatring i kokostrær. Kim ble stolt og har lovt at han ikke skal skuffe oss.

Jeg badet i Stillehavet for første gang. Varmt og veldig salt. Og først og fremst stort.

Cook Islands News skriver om at Bjørn Dæhlie er blitt tidenes olympier. Det er venstrekjøring her. Folk kjører rundt på mopeder. Damene er store og frodige. Og det samme er mennene. Jeg lurer på hva de spiser.