Dag 6

Det regner fremdeles, men ikke like tett som før. Det er fremdeles varmt, men vinden gjør at det ikke kjennes like klamt som de første dagene.

Roar, Yngve og Martin er de som sitter lenge oppe om kvelden. Jeg legger meg først og går dermed glipp av alle de fruktbare samtalene. Jeg står også opp først.

Tropemorgenen er fin. Grønn. Ekstremt grønn. Når de andre kommer, blir det også noen andre farger. Kim har for eksempel en dyp rød T-skjorte hvor det står 33 1/3 med hvite bokstaver.

Fire av oss er våkne og sitter og smører Eurax på myggstikkene, samt lytter til Benny Goodman via CD-spilleren på computeren. Lyden er forbløffende god. Egil hevder å ha et myggstikk som er formet som Grekenland.

I går leste Yngve høyt fra Kon-Tiki-boken fra det stedet hvor Heyerdahl beskriver den dramatiske turen over revet. Vi andre satt og kikket på hverandre og tenkte minst fire ting: 1. Vårt rev har en åpning. 2. Vi har en båt. 3. Vi får hjelp av folk som har vært ute på revet en vinterdag før. 4. Vi skulle hatt med en los.

Hvis skipperen vurderer været som ok, kjører vi utover i kveld. Vi må bruke dagen til å kjøpe det ustyret vi mangler. Vi har diskutert frem og tilbake og kommet frem til at vi må ha: sag, øks (i tillegg til de to machetene som vi har kjøpt allerede), spyd for å ta fisk i lagunen, myggnetting.

Når det gjelder dopapir er vi ikke helt sikre. En hard kjerne av oss mener at vi klarer oss like bra med palmeblader. Roar har regnet ut at vi må ha 15 kilo ris, 8 kilo bønner, samt en hel del andre saker som jeg ikke husker nå.

Det er bare mas på Egil om morgenen. Nå hevder han at han når som helst kan skrive en tekst som er slik at alle tror at jeg har skrevet den. Han vet akkurat hvordan jeg tenker, sier han. Vet hvordan jeg formulerer meg. Jeg sier værsågod og overlater computeren til ham:

«Hei jeg heter Erlend Loe og jeg er forfatter. (Æsj, det var ikke så lett som jeg trodde. Jeg må huske det med korte setninger. Korte, enkle, treffende setninger som handler om viktige ting).

Jeg har møtt veggen. Jeg har nettopp tapt for broren min i badminton. Jeg trenger en ting. En god ting. Jeg prøver å tenke ut hva det kan være. En boomerang. En blå boomerang. Jeg har lest en bok som handler om verdensrommet. Den gjør meg urolig. Jeg gir stort sett faen i tid, men jeg har problemer med rom.»

Det var altså Egil. Han koste seg nå. Jeg måtte tvinge ham til å stoppe.

Nå har det sluttet å regne. Når vi drar herfra blir det ikke lenger noen tilgang på strøm. Vi blir avhengige av at solcellepanelet virker.

Det betyr at vi trenger sol. Ellers blir det ingen flere rapporter. Det vil vise seg i løpet av de to neste dagene.