Dag Solstad om Jon Michelet

Dag Solstad om vennen Jon Michelet: - Følte noen ganger at vi var som et ektepar

Forfatterne Dag Solstad og Jon Michelet kunne krangle om fotballen. Men sammen sto de bak fem ikoniske bøker om fotball-VM.

INTIMT: På rom 316 på Breiseth hotell fortalte forfatter Dag Solstad om vennen Jon Michelet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
INTIMT: På rom 316 på Breiseth hotell fortalte forfatter Dag Solstad om vennen Jon Michelet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LILLEHAMMER (Dagbladet): Det er 36 år siden forfattervennene Dag Solstad og Jon Michelet dro på sitt første fotball-VM sammen for å skrive bok. For fire år siden skrev de fra fotball-VM i Brasil.

De to forfatterne var et fotballens radarpar.

- Eller ektepar. Jeg følte noen ganger det, sier Solstad, og smiler skeivt.

Han har hvite joggesko, det grå håret er i karakteristisk uorden, der han sitter lett lut i den grønne sofaen på rom 316 på Breiseth hotell i Lillehammer. Det er Litteraturfestival, og Dagbladet-journalist og fotballentusiast Tom Stalsberg har invitert til den uhøytidelige minnestunden og fotballmimringen.

Med sine VM-bøker rev Solstad og Michelet ned skillet mellom litteraturen og fotballen. Men når dommeren blåser i fløyta og VM starter i Russland den 14. juni, må Dag Solstad (76) følge kampene alene hvis han skal se dem.

- Enestående

Den 14. april i år sovnet Jon Michelet stille inn med familien til stede, 73 år gammel, rett etter at han hadde fullført den siste boka i sin storslagne serie «En sjøens helt». Så hvordan opplever Solstad VM-starten uten makkeren?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer