Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dagblad-anmelder fikk hederspris og 30 000 for «innsiktsfulle anmeldelser»

Inger Merete Hobbelstad fikk Hestenesprisen.

BLE HEDRET: Dagbladets Inger Merete Hobbelstad ble i kveld tildelt Hestenesprisen under filmfestivalen i Haugesund. Juryen trakk fram Hobbelstads innsiktsfulle anmeldelser og kommentarer preget av godt begrunnede vurderinger og med stor integritet.
Foto: Grethe Nygaard
BLE HEDRET: Dagbladets Inger Merete Hobbelstad ble i kveld tildelt Hestenesprisen under filmfestivalen i Haugesund. Juryen trakk fram Hobbelstads innsiktsfulle anmeldelser og kommentarer preget av godt begrunnede vurderinger og med stor integritet. Foto: Grethe Nygaard Vis mer

(Dagbladet): I går mottok Dagbladets Inger Merete Hobbelstad Hestenesprisen under filmfestivalen i Haugesund.

Hestenesprisen deles ut til journalistiske talenter som utmerker seg innenfor sjangrene kultur, film eller portrett - som tidligere Dagblad-journalist Arne Hestenes briljerte i.

- Jeg er veldig glad. Som journalist har du et formidlingsprosjekt. Du må tro at perspektiver du selv synes er interessante, også kan være interessante for andre. Dette er en slags bekreftelse på at formidlingsprosjektet mitt har lykkes, og det er overveldende, sier Hobbelstad.

- Allsidig og sikker Juryen berømmer Hobbelstad for å skrive innsiktsfulle anmeldelser og kommentarer preget av godt begrunnede vurderinger og med stor integritet. Ifølge juryen behersker Hobbelstad flere sjangere og medier, og hun er «allsidig og framstår som en sikker kommentator og debattant også i andre medier enn de trykte».

Hobbelstad forteller at hun har stor respekt for oppgaven som anmelder.

- Som kritikere har vi et stort ansvar med å vurdere og sette kunstuttrykkene rundt oss i en sammenheng, hvis ikke blir det overlatt til markedsføring og tilfeldigheter, sier hun.

- Gode bilder Et annet krav til prisvinneren er at man «bør på Hestenesk vis beherske kunsten å formidle sitt stoff med både journalistisk klo, språklig glede og overskudd».

- Jeg tenker på at tekstene skal være gode lesestykker. Få har lest eller sett det jeg anmelder, så teksten må klare å gi et godt bilde av hva det handler om, forklarer Hobbelstad.

Prisen deles ut av Dagbladet, Den norske filmfestivalen og Institutt for Journalistikk, og blant tidligere vinnere er Vetle Lid Larssen, Hans Olav Brenner og Linn Ullmann. Årets jury har bestått av Erika Jahr, (Institutt for Journalistikk), Jo Randen, (Dagbladet) og Nina Bræin, (Den norske filmfestivalen).

Prisen består av et diplom og et reisestipend på 30 000 kroner.

OVERREKKELSE: Inger Merete Hobbelstad mottar prisen av Gunnar Johan Løvvik. Prisen består av et diplom og et reisestipend på 30 000 kroner. Foto: Grethe Nygaard
OVERREKKELSE: Inger Merete Hobbelstad mottar prisen av Gunnar Johan Løvvik. Prisen består av et diplom og et reisestipend på 30 000 kroner. Foto: Grethe Nygaard Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media