Årets beste plater

Dagblad-anmeldernes utvalgte: Her er platene vi elsket i 2016

Dagbladets musikkredaksjon byr på sine personlige favoritter fra året som gikk.

ENDELIG TILBAKE: Enorme forventninger har fulgt Frank Ocean siden debutalbumet «Channel Orange» fra 2012. I år kom endelig oppfølgeren. Her er Ocean på Øyafestivalen for fire år siden, like før han gikk av scenen etter fire låter på grunn av «akutt sykdom».
 Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ENDELIG TILBAKE: Enorme forventninger har fulgt Frank Ocean siden debutalbumet «Channel Orange» fra 2012. I år kom endelig oppfølgeren. Her er Ocean på Øyafestivalen for fire år siden, like før han gikk av scenen etter fire låter på grunn av «akutt sykdom».  Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere denne måneden har Dagbladets musikkredaksjon presentert det de mener er årets beste låter og årets beste album både her hjemme og internasjonalt.

Deres siste krumspring før julestria tar dem er å by på sine personlige favoritter fra året som gikk.

Kim Klevkimvonklev@gmail.com

1. Project Pablo

«Beaubien Dream EP»

Kan man smelte sommeren om til plast? Det kanadiske enmannsbandet Project Pablo virker å ha fått det til. Klubbmusikk så hjertevarm og bekymringsløs som man får det.

2. Cass McCombs

«Mangy Love»

Den beleste, vrange trubaduren har aldri fremstått mer elskverdig. Vidunderlig voksenpop det oser kalifornisk kjærlighet av, tungen stadig sylskarp.

3. Huerco S.

«For Those of You Who Have Never...»

Den beste ambientmusikken sender en til ukjente universer. Sånn sett er dette utenomjordisk skjønne albumet en arketype: Like utforskende som hjemlengtende.

4. Frank Ocean

«Blonde»

Ja, «Blonde» er ofte rotete og rar. Men det er like fullt en helt spesiell skive, der selv de mindre vellykkede ideene flommer over av Oceans utrettelige sult på livet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer