Dagblad-journalist i toppstilling

Kjell-Ivar Myhr blir ansvarlig redaktør for to aviser.

BLIR SJEF:  Tidligere Dagblad-journalist Kjell-Ivar Myhr går inn i stillingen som ansvarlig redaktør i Stjørdalens Blad og Malvik-Bladet den 1. mai. Foto: Privat
BLIR SJEF: Tidligere Dagblad-journalist Kjell-Ivar Myhr går inn i stillingen som ansvarlig redaktør i Stjørdalens Blad og Malvik-Bladet den 1. mai. Foto: PrivatVis mer

(Dagbladet): Den 1. mai begynner Kjell-Ivar Myhr i stillingen som ansvarlig redaktør for avisene Stjørdalens Blad og Malvik-Bladet.

- Dette er veldig spennende. Jeg ser store utviklingsmuligheter for begge avisene, blant annet å heve kvaliteten både i form og innhold, og styrke avisenes posisjonen i deres nedslagsfelt, sier Myhr.

Nordtrønderen har vært ansatt i Dagbladet i 20 år, hvor han jobbet for nyhetsavdelingen de første femten, og for kulturavdelingen de siste fem. Myhr har i alle åra vært tilknyttet Dagbladets trøndelagskontor.

- Ligger i blodet - Nå får jeg hovedansvaret for to hele redaksjonelle produkt. Det frister å prege to aviser på en sterkere måte enn du har mulighet til som journalist, spesielt når du sitter utenfor hovedredaksjonen, sier Myhr og fortsetter:

- Jeg trivdes utrolig godt i Dagbladet, og mener jeg har hatt Norges morsomste jobb. Å ha mulighet til bo i Trondheim og samtidig jobbe for ei avis som Dagbladet, har vært veldig bra.

Myhr startet sin journalistkarriere allerede som elleveåring, da han og en kamerat ga ut «Gymnasposten» på Namdal skole. Siden fulgte han opp med «Fuglen - tidsskrift for kunst og fred», før han begynte i Namdal arbeiderblad.

Siden 1. mai i fjor har Myhr hatt permisjon fra Dagbladet, for å jobbe som kommunikasjonsrådgiver i Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid i Trondheim.

Nå vender han altså tilbake til nyhetene.

- Det er lukten av sagmugg. Jeg kjenner jeg har veldig lyst på denne jobben. Jeg har gitt ut blad siden jeg var elleve år, det ligger i blodet, sier Myhr.

Vil skjerpe nyhetsprofilen Myhr overtar stillingen etter Geir Olav Flåen, som har hatt jobben fra 2002.

- Hvordan vil du prege avisa?

- Jeg ser blant annet behov for å seksjonere og rydde opp i innholdet, som jeg ønsker å gjøre tydeligere for leseren. I tillegg vil jeg skjerpe nyhetsprofilen og ønsker en tettere kontakt med lokalmiljøet, sier Myhr.

- Hvordan blir det å gå fra riks- til lokalavis?

- Det blir artig. Vi er alle lokale et sted, og det var i lokalavis jeg begynte. Derfor føler jeg meg også hjemme i A-pressen. Jeg tror overgangen skal gå fint. Det nye for meg er å ha større ansvar. Dette blir spennende og utfordrende, sier Myhr.

Stabilt opplag Stjørdalens Blad ble grunnlagt i 1892, og er en lokalavis som gis ut i Stjørdal, Meråker og Malvik. Malvik-bladet ble etablert i 1989 av Stjørdalens blad, og utkommer i Malvik i Sør-Trøndelag.

Begge avisene eies av A-pressen.

Stjørdalens Blad har hatt et stabilt opplag siden 80-tallet, og hadde et opplag på 7622 i 2009.