«Dagblad-liv» på film

Filmen «37 og et halvt» handler om en kvinnelig Dagblad-journalist i livskrise. Selv er regissør Vibeke Idsøe (38 og et halvt) akkurat der hun skulle ønske i livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Selma er en flink journalist som føler at hun ikke får utløp for det hun virkelig kan. Hun har talent, men ikke selvtillit nok til å vise det, sier hovedrolleinnehaver Helén Vikstvedt i pausen mellom opptakene av filmen «37 og et halvt».

I filmen spiller hun den nyskilte Magasinet-journalisten Selma Jensen på 37 og et halvt. Hun drømmer om sin egen personlige spalte i avisa, men er kommet skjevt ut med redaktøren.

Dermed er hun i stedet blitt fanget i gjentatte rutineoppdrag som den ukentlige spørrespalten «Goddag». Idet hun nærmer seg 40, er hun langt fra der hun ønsker å være i livet.

-  Sånne kriser kommer kanskje spesielt tydelig til syne i ei avis, men det kunne ha skjedd på en hvilken som helst arbeidsplass. Dette er ikke en film spesielt om avismiljøet, sier hun.

Nøyaktig gjengivelse

Likevel har mannskapet på «37 og et halvt» lagt ned mye arbeid for å skape et realistisk redaksjonsmiljø. I et kontorlokale på Lysaker utenfor Oslo har filmmannskapet gjort Lilleakerveien til Akersgata.

Filmens scenograf har vært på studietur i Dagbladets lokaler og likheten er slående. De har til og med en egen statist som spiller kabal på pc. Pia Tjelta forklarer hvordan hun selv med troverdighet spiller journalist.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer