Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dagbladet, alltid foran?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VARSLERLOVEN: Jeg er kjent med at aviser ofte skriver kjente menneskers nekrologer på forhånd, slik at de er klare for trykking dersom kjendisene går bort når deadline er nært forestående. At aviser kan ha ferdigskrevne tekster også innen andre stoffområder, var derimot nytt for meg. Det var derfor med stor undring jeg leste analysen på lederplass (02.12), hvor Dagbladet konstaterte at det nye varslervernet i arbeidsmiljøloven beviselig er for svakt. Denne lederen skulle kanskje egentlig på trykk etter 1. januar 2007, når lovendringene de kritiserer har trådt i kraft?

Lederen er ikke så rent lite ivrig heller. Avisen trekker fram konkrete enkeltsaker som bevisføring for sine påstander om hvor svak loven er. Siden det er grunnlovsstridig å lage bestemmelser i lov med tilbakevirkende kraft, kommer nok disse sakene ikke inn under de aktuellelovendringene. Hvis Dagbladet har tenkt å trykke den samme lederen igjen etter nyttår, anbefales de å oppdatere episodene de viser til.

Med dette har i alle fall avisen vist at den lever opp til sitt slagord: Alltid foran. Neste uke melder kanskje Dagbladet at den nye utlendingsloven, som lanseres som forslag til våren, har fått dramatiske og uønskede konsekvenser. Jeg gleder meg allerede.

Hele Norges coronakart