Dagbladet-anmelder har skrevet boka om Valla

Ble holdt hemmelig.

(Dagbladet.no): I dag klokka 10.30 lanseres boka der tidligere LO-leder Gerd-Liv Valla snakker ut om bevigenhetene som ledet til hennes avgang.

Fram til i dag har forfatteren av boka «Prosessen» - akkurat som Franz Kafkas klassiske roman - blitt holdt hemmelig. I dag kan imidlertid Ny Tid fortelle at det er journalist og forfatter Stian Bromark som har ført boka i pennen.

- Det var et fruktbart og spennende samarbeid. Min oppgave er først og fremst å fortelle hennes historie. Men jeg synes hun absolutt er troverdig, forteller Bromark til Ny Tid.

På grunn av Vallas sykemelding etter avgangen, måtte hun lese inn boka på bånd. Nettopp dette at hun jobbet med boka mens hun var sykemeldt var gjenstand for debatt tidligere i år.

Bromark jobber nå med sin femte bok, denne gang en biografi om Sigurd Evensmo. Han er tidligere kulturredaktør og konstituert redaktør, nå fast spaltist i Ny Tid, og fast bokanmelder i Dagbladet.

- Han er en fremragende forfatter og journalist og en mann som både har stor kontroll på fakta og en litterær fremstillingsevne som denne boka behøver, sier redaksjonssjef Ida Berntsen i Cappelen om Bromark.

Hun kan også opplyse at det var et bevisst handling å velge en som ikke er nærmere tilknyttet LO eller Arbeiderpartiet.

HAR SKREVET OM VALLA: Dagbladets bokanmelder Stian Bromark har skrevet om Gerd-Liv Valla i «Prosessen». Her avbildet i forbindelse med lanseringen av «Frykten for Amerika» i 2003. Foto: LARS EIVIND BONES
HAR SKREVET OM VALLA: Dagbladets bokanmelder Stian Bromark har skrevet om Gerd-Liv Valla i «Prosessen». Her avbildet i forbindelse med lanseringen av «Frykten for Amerika» i 2003. Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer
Dagbladet-anmelder har skrevet boka om Valla