Melodi Grand Prix

Dagbladet anmelder MGP-låtene: - Jeg liker ikke å blitt tatt på senga - av Kristian Valen

Et tøft år har resultert i bra musikk

Det å «låse seg inn» med ti MGP-låter en hel dag, kan gå på helsa løs. Men etter å ha hørt, nynnet, plystret og fysjet meg gjennom de norske finalistene, føler jeg meg forbausende bra.

Men mest overrasket er jeg over å ha Kristian Valen som favoritt, artisten som har vist seg å være en løs kanon på dekk. Mannen som har fått malt sitt turbulente liv utover rettssaler og i mediene.

Hva tenkte MGP-general Jan Fredrik Karlsen på da han inviterte Kristian Valen, ja nærmest overtalte ham til å gjøre dette - før han forsvinner fra Norge, for godt, visstnok? Jeg må innrømme at jeg tvilte på og undret meg over valget, fordi Valen har vist seg å være lite forutsigbar.

Så åpenbarer «You & I» seg, en gripende, enkel og tvert igjennom troverdig ballade. Den skal ha vært skrevet etter hans problemer med fyll, våpen(kopier) og ublidt møte med politi. Det har tydeligvis preget ham og forholdet til kjæresten, og blitt foredlet til et stykke solid musikalsk håndverk. Dette er ikke første gangen lidelse er blitt til kunst.