Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dagbladet blir engelsk, Giske ny erkebiskop

Og Youtube tar en Rick Roll.

(Dagbladet.no): Du har kanskje fått med deg nettfenomenet Rickrolling? Intetanende surfere lures inn til et YouTube-klipp med musikkvideoen til Rick Astleys «Never Gonna Give You Up» fra det glade 80-tallet.

I dag, første april, har videotjenesten valgt å gjøre sin egen Rick Roll. Alle lenker under «featured videos» hos YouTube fører nemlig til unge Astleys humørpille fra 1987.

Det er selvsagt mange andre som prøver seg. Google insisterer for eksempel på at du nå kan endre avsenderdato og -tidspunkt på mailer, for eksempel hvis du glemte å gratulere bestemor med dagen. Dette skjer ved hjelp av en «e-flux capacitor» - en teknologi som tør være velkjent for alle med et forhold til «Back to the Future»-trilogien.

Dagbladet selges

NA24 propganda kan på sin side rapportere at Dagbladet er solgt til engelske Mecom, og at Se & Hørs Odd Nelvik skal overta redaktørstolen. Denne ble imidlertid raskt gjennomskuet i Dagbladet.no, da det høyst ukarakteristisk for NA24 var flere kilder i saken.

Internt i Dagbladet.no ble vi forsøkt lurt av vår egen redaktør og sportskommentator Esten O. Sæther, som ville ha egne medarbeidere til å lage sak på at han befant seg innestengt på hotellet i Cape Town, der en lastebil med løver hadde kollidert i byen og vandret fritt i gatene. Nice try, Esten.

Også avisa Vårt Land bryter det åttende bud i dag, ved å melde at Trond Giske blir erkebiskop.

Penger igjen på skatten

RICK ROLL: Alle veier fører til Rick i dag. Foto: WIKIMEDIA COMMONS
RICK ROLL: Alle veier fører til Rick i dag. Foto: WIKIMEDIA COMMONS Vis mer

Gamer.no og NRKbeta forteller om en kommende storsatsing på et PC- og konsollspill basert på Lars Monsens TV-serier, mens Aftenposten forteller at du får 500 kroner tilbake dersom toget blir innstilt, og Nettavisen melder at du kan lese andres SMSer.

NRK rapporterer blant annet sjokknyheten om at Torstein Helstad går til Vålerenga. Statskanalen byr også på gladsaken om at at alle nordmenn får igjen penger på skatten etter en regnefeil.

I Sverige melder piratgutta at The Pirate Bays serverpark må flyttes til Sinaiørkenen, etter endringer i svensk åndsverkslovgivning.

Ryanairs nye avgift på toalettbesøk på flyene avslørte Dagbladet.no allerede i går.

Oversikt over flere aprilspøker finner du blant annet i denne bloggen. Og ellers kommer både Springsteen, Tom Waits og Prince til Norge i år.

image: Dagbladet blir engelsk, Giske ny erkebiskop
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media