DEBATT

Innreiseforbud:

Dagbladet bommer

Det er uriktig at personer født i Norge, hvis foreldre eller besteforeldre er født eller har bodd på Gaza eller Vestbredden anses av Israel som palestinere hvis de kun har norsk statsborgerskap.

DISKRIMINERENDE: Når Dagbladet ønsker å kritisere diskriminerende innreisebestemmelser, kunne lederartikkelen ha rettet kritikk og lesernes oppmerksomhet mot det faktum at mange muslimske stater nekter israelske statsborgere innreise kun basert på sine israelske pass, skriver Raphael Schutz, Israels ambassadør til Norge.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
DISKRIMINERENDE: Når Dagbladet ønsker å kritisere diskriminerende innreisebestemmelser, kunne lederartikkelen ha rettet kritikk og lesernes oppmerksomhet mot det faktum at mange muslimske stater nekter israelske statsborgere innreise kun basert på sine israelske pass, skriver Raphael Schutz, Israels ambassadør til Norge. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

En lederartikkel i Dagbladet kritiserer «Norsk støtte til israelsk diskriminering av palestinere i Norge». Norges utenriksminister, Ine Eriksen Søreide, finner dette «urimelig og kunnskapsløst».

Israel anser palestinere som har dobbelt statsborgerskap eller palestinsk ID for å være palestinere. Palestinere født på Vestbredden eller Gaza som har fått innvilget norsk statsborgerskap, betraktes som palestinere av både israelske og palestinske myndigheter.

Dagbladet kan mislike dette, men det er ikke «diskriminerende» og gjelder alle utenlandske borgere i denne kategorien, ikke kun palestinere i Norge.

Det er uriktig at personer født i Norge, hvis foreldre eller besteforeldre er født eller har bodd på Gaza eller Vestbredden anses av Israel som palestinere hvis de kun har norsk statsborgerskap.

Av den grunn har de det gjelder mulighet til å reise gjennom Ben Gurion-flyplassen. Enhver reisende som ankommer Ben Gurion flyplass blir vurdert individuelt hva gjelder innreisetillatelse; en prosedyre ikke unik for Israel.

Dagbladet retter ingen kritikk mot palestinske eller egyptiske innreiseregler. Tvert imot tillegges Israel nærmest skylden for at «Egypt krever palestinsk ID for å reise [til Gaza] gjennom egyptisk territorium».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer