Dagbladet dømt i Schjenken-saken

Må betale 200 000 kroner i oppreisning.

DOMMEN FALT I DAG: Ambulansesjåfør Erik Schjenken (først i bildet) stevnet Dagbladet for retten fordi han mener avisas dekning av den såkalte ambulansesaken har vært belastende for ham. I dag falt dommen i Borgarting Lagmannsrett, hvor Scjenken vant fram. Foto:Steinar Buholm / Dagbladet
DOMMEN FALT I DAG: Ambulansesjåfør Erik Schjenken (først i bildet) stevnet Dagbladet for retten fordi han mener avisas dekning av den såkalte ambulansesaken har vært belastende for ham. I dag falt dommen i Borgarting Lagmannsrett, hvor Scjenken vant fram. Foto:Steinar Buholm / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag falt dommen i Borgarting Lagmannsrett i saken mellom ambulansesjåfør Erik Albin Schjenken og Dagbladet.

Dagbladet tapte ankesaken, og dømmes til å betale Schjenken en oppreisning på 200 000 kroner. I tillegg dømmes AS Dagbladet til å betale saksomkostninger til Schjenken på en million kroner.

Dagbladets ansvarlige redaktør mener dommen er et langt skritt i riktig retning fra Oslo tingretts dom, men at lagmannsrettens dom har problematiske sider.

- Dette er en helt annen dom enn den vi så i tingretten. Vi har her fått gjennomslag for svært mange av våre grunnleggende synspunkt. Vi er frifunnet for alt vi ble dømt for i tingretten, sier John Arne Markussen, ansvarlig redaktør i Dagbladet.

- Men vi registrer at dommen sier at alt vi har gjort fram til 16. august er bra, samtidig som de konkluderer med at en leder og kommentar ikke er det. Disse sto på trykk før den 16. august, så det er akkurat som dommen har tilbakevirkende kraft, legger Markussen til.

Dagbladet har foreløpig ikke lykkes med å få uttalelser fra Schjenkens advokat Carl Urpuieta Bore.  Anket tingrettsdommen Det var Dagbladet som anket saken i 2011, etter at Oslo tingrett slo fast at Dagbladet har «fremsatt en lang rekke ærekrenkende uttalelser» overfor Erik Schjenken, og dømte avisa til å betale ham en million kroner i erstatning. I tillegg kom saksomkostningen på 1 044 578 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer