ÅRETS BESTE: Dagbladet ble i kveld tildelt flere priser under Nordiske Mediedager i Bergen, blant annet den gjeve prisen for årets avis. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
ÅRETS BESTE: Dagbladet ble i kveld tildelt flere priser under Nordiske Mediedager i Bergen, blant annet den gjeve prisen for årets avis. Foto: Tor Erik H. MathiesenVis mer

Dagbladet er årets avis

Vant den prestisjetunge prisen i kveld.

(Dagbladet): - Årets avis er innovativ og har gjort store endringer i papir det er lagt merke til. De framstår med en entusiasme som er beundringsverdig med tanke på den tunge tiden de har bak seg.

Slik begrunner juryen hvorfor de i kveld tildelte den prestisjetunge prisen til Dagbladet, under konferansen Nordiske mediedager.

- For en revansj dette kjennes som. For et comeback. Flere har gjort det til en forretningsidé å gravlegge oss. Her står vi, sier sjefredaktør John Arne Markussen fra scenen.

- Nå skal vi suge på denne karamellen. Men det forplikter også. Nå må vi levere, sier han.

- Dugnadsånd - Denne prisen er til alle de utrolig dyktige menneskene i Dagbladet. Vi får denne prisen fordi vi har klart å snu trenden, fra en opplagsnedgang på 14 prosent i 2009 til et plussopplag i fjor. Vi har klart å lage et bedre produkt som leserne liker, sier nyhetsredaktør i Dagbladet Alexandra Beverfjord.

Beverfjord sier videre at det har vært en utrolig dugnadsånd, alle har jobbet for at avisa skal bli bedre, både journalistisk og i forhold til markedet.

- Vi har markert oss med gravende nyhetsjournalistikk men også ved å være nyskapende innen magasinporteføljen. Der mange andre priser her i kveld går på design, er denne en utmerkelse for hele produktet. Det er derfor dette er den gjeveste av dem alle.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sammen med Adresseavisen, Morgenbladet og Aftenposten konkurrerte Dagbladet om å bli årets avis, da den gjeve prisen ble delt ut i regi av Mediebedriftens Landsforening (MBL) for 11. år på rad.

Prisdryss Under samletittelen «Årets mediepriser», som inneholder klassene avis, magasin og ukeblad, nett og mobil, og web- og lokal-tv, ble totalt 53 priser utdelt i Bergen i kveld.

«Årets avis» var slettes ikke den eneste prisen som gikk til Dagbladet under Nordiske Mediedager 2012 i kveld.

Magasinets test av ulike dietter, «En kur for alt», ga førstepremien for årets forbrukerside.

- Snakk om å by på seg selv. Sjefen stiller i bacondress, journalisten dekker puppene med kålblader, uttalte juryen.

I samme kategori fikk Dagbladet såkalt hederlig omtale for temasaken «Så lenge maten er holdbar».

Gull, sølv og bronsje Også i kategorien årets nyhetsside fikk Dagbladet hederlig omtale, da for nyhetssaken «Skulle bare se på flommen».

Kategorien årets magasin resulterte i sølv for Dagbladet Magasinet.

- Magasinet fortsetter å gi leserne et pusterom med snert. Originalen fortsetter å overbevise, sa juryen.

God Torsdag fikk bronsje i klassen årets nyskapning.

Dagbladet fikk også pris for årets innovasjon, da for samarbeidet med musikktjenesten Spotify.

Tidligere i kveld ble Dagbladets journalister Trude Lorentzen, Eivind Sæther og fotograf Adrian Øhrn Johansen ble i kveld tildelt Den store journalistprisen.