Dagbladet er årets avis

Vant den prestisjetunge prisen i kveld.

ÅRETS BESTE: Dagbladet ble i kveld tildelt flere priser under Nordiske Mediedager i Bergen, blant annet den gjeve prisen for årets avis. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
ÅRETS BESTE: Dagbladet ble i kveld tildelt flere priser under Nordiske Mediedager i Bergen, blant annet den gjeve prisen for årets avis. Foto: Tor Erik H. MathiesenVis mer

(Dagbladet): - Årets avis er innovativ og har gjort store endringer i papir det er lagt merke til. De framstår med en entusiasme som er beundringsverdig med tanke på den tunge tiden de har bak seg.

Slik begrunner juryen hvorfor de i kveld tildelte den prestisjetunge prisen til Dagbladet, under konferansen Nordiske mediedager.

- For en revansj dette kjennes som. For et comeback. Flere har gjort det til en forretningsidé å gravlegge oss. Her står vi, sier sjefredaktør John Arne Markussen fra scenen.

- Nå skal vi suge på denne karamellen. Men det forplikter også. Nå må vi levere, sier han.

- Dugnadsånd - Denne prisen er til alle de utrolig dyktige menneskene i Dagbladet. Vi får denne prisen fordi vi har klart å snu trenden, fra en opplagsnedgang på 14 prosent i 2009 til et plussopplag i fjor. Vi har klart å lage et bedre produkt som leserne liker, sier nyhetsredaktør i Dagbladet Alexandra Beverfjord.

Beverfjord sier videre at det har vært en utrolig dugnadsånd, alle har jobbet for at avisa skal bli bedre, både journalistisk og i forhold til markedet.

- Vi har markert oss med gravende nyhetsjournalistikk men også ved å være nyskapende innen magasinporteføljen. Der mange andre priser her i kveld går på design, er denne en utmerkelse for hele produktet. Det er derfor dette er den gjeveste av dem alle.

Sammen med Adresseavisen, Morgenbladet og Aftenposten konkurrerte Dagbladet om å bli årets avis, da den gjeve prisen ble delt ut i regi av Mediebedriftens Landsforening (MBL) for 11. år på rad.

Prisdryss Under samletittelen «Årets mediepriser», som inneholder klassene avis, magasin og ukeblad, nett og mobil, og web- og lokal-tv, ble totalt 53 priser utdelt i Bergen i kveld.

«Årets avis» var slettes ikke den eneste prisen som gikk til Dagbladet under Nordiske Mediedager 2012 i kveld.

Magasinets test av ulike dietter, «En kur for alt», ga førstepremien for årets forbrukerside.

- Snakk om å by på seg selv. Sjefen stiller i bacondress, journalisten dekker puppene med kålblader, uttalte juryen.

I samme kategori fikk Dagbladet såkalt hederlig omtale for temasaken «Så lenge maten er holdbar».

Gull, sølv og bronsje Også i kategorien årets nyhetsside fikk Dagbladet hederlig omtale, da for nyhetssaken «Skulle bare se på flommen».

Kategorien årets magasin resulterte i sølv for Dagbladet Magasinet.

- Magasinet fortsetter å gi leserne et pusterom med snert. Originalen fortsetter å overbevise, sa juryen.

God Torsdag fikk bronsje i klassen årets nyskapning.

Dagbladet fikk også pris for årets innovasjon, da for samarbeidet med musikktjenesten Spotify.

Tidligere i kveld ble Dagbladets journalister Trude Lorentzen, Eivind Sæther og fotograf Adrian Øhrn Johansen ble i kveld tildelt Den store journalistprisen.