KRITISERT: Høyres nestleder Jan Tore Sanner og leder for Høyres prinsipprogramkomité har fått kritikk etter at komiteen la fram prinsipprogramkomiteens forslag til resolusjon om bioteknologi før Høyres landsmøte i april.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KRITISERT: Høyres nestleder Jan Tore Sanner og leder for Høyres prinsipprogramkomité har fått kritikk etter at komiteen la fram prinsipprogramkomiteens forslag til resolusjon om bioteknologi før Høyres landsmøte i april. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Eggdonasjon:

Dagbladet er fryktelig barnefiendtlig

Dagbladet setter de voksnes og de sterke sine ønsker og behov framfor barnets rettighet.

Meninger

Barns rett til sin mor og sin far er en fundamental rettigheten vi som mennesker har. At barn samtidig har rett til god omsorg er selvsagt.

Dagbladet setter de voksnes og de sterke sine ønsker og behov framfor barnets rettighet.

I kampen for barns rettigheter, har Dagbladet klart valgt side. Det vises til artikkel 13. februar av Ola Magnussen Rydje. Han kaller Høyres argumentasjon i forbindelse med diskusjon om eggdonasjon for fryktelig konservativt.

Dagbladets syn er tydelig på at barn ikke skal ha rett til å kjenne sin egen mor og sin far og få omsorg fra dem.

Dette er ikke bare en diskusjon i Norge, dette er en problemstilling som diskuteres også i mange andre land.

Det er ikke slik Dagbladet framstiller det, et spørsmål om konservativt eller liberalt.

Dette er en diskusjon om barns rettigheter og her er Dagbladet langt fra sitt gamle slagord om at de tør der andre tier.

Dagbladet roper i kor med mange andre og er sørgelig lite modig eller prinsipiell når de kaller barns rett til å kjenne sin mor og sin far for utdatert forestilling om foreldreskap og genetikk.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.