Dagbladet er kulturavisa

Ola og Kari nordmann elsker kultur - og Dagbladet er den foretrukne kulturavisa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det viser nyskapningen «Kulturbarometeret 2008», som måler befolkningens holdninger og interesse for kultur, og er utarbeidet av Synovate for Forum For Kultur og Næringsliv.

- Undersøkelsen viser at kultur er viktigere for folk enn hva man har trodd. Den viser at vi er en kulturnasjon, sier forumets leder, Elisabeth Bjørn-Hansen, til Dagbladet.

33 prosent av de spurte oppgir at de har stor interesse for kultur, 49 prosent er middels interesserte og bare 17 prosent har liten kulturinteresse. Kultur interesserer begge kjønn, folk i alle aldere og over hele landet.

- Man hører ofte at kultur er noe for de få, og at vi i Norge har mindre kulturinteresse enn i alle fall en del mellomeuropeiske land, men denne undersøkelsen viser at dette er helt feil, sier Bjørn-Hansen.

- Det er også interessant å merke seg at det er flere med stor kulturinteresse i Midt- og Nord-Norge enn i Oslo. Det sier noe om den voldsomme satsingen på kulturskoler og andre kulturtiltak de siste 10-20 åra. Kulturlivet blomstrer over alt.

Mediebruken

Undersøkelsen viser at Dagbladet er den foretrukne riksavisa for landets kulturinteresserte. 31 prosent svarer at de først og fremst bruker Dagbladet til å følge med på kultur. På de neste plassene kommer VG (28 prosent), Aftenposten (26 prosent) og Dagens Næringsliv (7 prosent).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer