Hedret: Sigrid Hvidsten og Pål Nordseth mottok i kveld «Unge lesere»-prisen for Dagbladets Fredag. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
Hedret: Sigrid Hvidsten og Pål Nordseth mottok i kveld «Unge lesere»-prisen for Dagbladets Fredag. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Dagbladet får pris for journalistikk for unge

Se reportasjene om hackere, selvskading, narkohandling og utelivsvold som imponerte juryen.

(Dagbladet): Dagbladet er tildelt Mediebedriftenes Landsforenings Unge lesere-pris for 2012. Prisen ble utdelt i forbindelse med Digital winners-konferansen, som MBL arrangerer sammen med Telenor på Fornebu i dag og i morgen.

Unge lesere-prisen deles ut til «de beste og mest nyskapende ungdomssidene», og et krav for å få den er at man bevisst har satset på prosjekter som øker avislesingen blant ungdom og unge voksne.

Dagbladet mottar prisen for en rekke reportasjer som sto på trykk i bilaget Dagbladet FREDAG i fjor - blant annet om selvskading, om hackernettverket Anonymous, om utelivsvold og om unge narkohandlere i Oslo.

«Årets vinner leverer artikler og foto av høy kvalitet. Ved bruk av unge kilder, valg av relevant innhold, samt et spennende, visuelt uttrykk representerer vinneren en tydelig, gjennomarbeidet og målrettet satsing på ungdom og unge voksne», heter det i begrunnelsen for pristildelingen.

«Vinneren leverer aktuelle og interessante saker som treffer målgruppen godt. Juryens unge medlemmer uttaler blant annet: Vinneren har de mest interessante artiklene, og har et språk og en form unge mennesker kan relatere seg til», skriver juryen, som blant andre har bestått av to elever ved medielinja på Elvebakken Videregående Skole.

- Dette er veldig moro og en anerkjennelse av Dagbladets mangeårige satsing på å nå unge avislesere. Satsingen videreføres av alle våre redaksjonelle avdelinger etter at FREDAG forsvant som et eget magasin tidligere i år. Mye av det faste stoffet i dette magasinet er dessuten videreført i featureseksjonen Endelig fredag, sier Pål Nordseth og Sigrid Hvidsten, redaksjonelle ledere av FREDAG de siste åra.