PRISEN: Martine Aurdal og Geir Ramnefjell med beviset på at Dagbladet Meninger er årets nisjenettsted. Foto: Hilde Sandvik/Bergens Tidende
PRISEN: Martine Aurdal og Geir Ramnefjell med beviset på at Dagbladet Meninger er årets nisjenettsted. Foto: Hilde Sandvik/Bergens TidendeVis mer

Dagbladet fikk pris for meningsside på nett

Årets nisjenettsted.

(Dagbladet): Nordiske mediedager er under avvikling i Bergen, og i kveld delte Mediebedriftenes landsforening ut årets mediepriser.

Dagbladet Meninger har mottatt pris som årets nisjenettsted.

«Årets nisjenettsted viser at det er mulig å nå bredt ut i sosiale medier og skape engasjement med tung meningsjournalistikk», heter det i juryens begrunnelse.

- Dette var en pris som det varmet veldig å få. Dagbladet har satsa systematisk og tungt på meningsjournalistikken på nett, og lyktes  med å få et nisjenettsted for meninger til å nå bredt ut, sier kulturredaktør Geir Ramnefjell.

- Jevnlig er de mest leste sakene på Dagbladet.no meningssaker. De er også blant stoffet som deles mest. Dagbladet Meninger følges av 76 000 på Facebook, og ofte kommer halvparten av trafikken fra sosiale medier, sier han.

Blant grepene som er tatt i det siste er å innføre egne, Dagbladet-ansatte moderatorer som modererer og deltar i kommentarfeltet i sanntid.

- Meningsstoffet har alltid vært viktig for Dagbladet - det er en helt sentral del av vår identitet, vårt DNA som avis. Det har derfor vært en selvfølge at vi også skulle ta den posisjonen digitalt. Og i dag er vi den klart største aktøren på meningsjournalisstikk på nett, sier Ramnefjell.

VG stakk av med åtte av konkurransens 21 priser under kveldens prisfest, deriblant Årets Avis og Årets Nettsted. Aftenposten K ble kåret til Årets Magasin. Du kan se alle prisvinnerne her.