Dagbladet fjerner sexannonsene

- De er gått ut på dato, sier sjefredaktør Anne Aasheim.

(Dagbladet.no): Etter tre måneder i stillingen som Dagbladets sjefredaktør river Anne Aasheim ut sexannonsene i avisa.

- De er gammelmodige og har gått ut på dato. Sexannonsene hører ikke hjemme i Dagbladet anno 2006, sier Aasheim til Dagbladet.no.

Aasheim forteller at annonsene fjernes i forbindelse med en fornying og revitalisering av Dagbladet, som vil komme fra og med lørdagsutgaven.

- Samme om jeg var mann

Rundt 10 millioner kroner i sårt tiltrengte annonseinntekter går tapt når det lørdag settes punktum for sexannonsene. Hvor har det hardt pressede Dagbladet tenkt å få pengene fra nå?

- Vi lar det være opp til oppegående annonsører å fylle tomrommet. Vi føler oss trygg på at det kommer til å gå greit.

- Har du følt et ekstra press for å blitt kvitt disse annonsene fordi du er kvinne?

- Det er klart det har vært større forventninger til meg som kvinne. Men jeg håper at jeg ville tatt samme avgjørelse om jeg var mann. Mannlige redaktører har jo også ønsket å kvitte seg med dem, men har ikke hatt muligheten til det.

Foto: Agnete Brun/Dagbladet
Foto: Agnete Brun/Dagbladet Vis mer

Aasheim sier at hun personlig ikke føler seg støtt over annonsene der jenter tilbyr diverse seksuelle tjenester. Men hun har heller aldri likt denne delen av avisa.

- Som kvinne har aldri vært komfortabel med dem. Samtidig ser at jeg veldig mange lesere har følt seg krenket og ubekvemme over annonsene.

1000 mail

Det er blant annet responsen fra leserne som har vært med på å tippe avgjørelsen i retning av å kutte ut sexannonsene. Den relativt ferske sjefredaktøren har fått mange gode innspill på e-post.

- Jeg har sittet som redaktør i tre måneder. I den perioden har jeg vært ute etter å få gode råd. Det har jeg blant annet fått på mail. Jeg har fått cirka 1000 mail med gode innspill, ikke av det pripne slaget, men moderne og oppegående innspill, sier Aasheim.

Dagbladet fjerner sexannonsene