Dagbladet fortsetter rakettveksten

Dagbladet øker igjen mest av nyhetsnettstedene.

FULL JUBEL: Dagbladets redaksjon jubler over rakettveksten og økningen i antall lesere. Foto: Shad Madian / Dagbladet
FULL JUBEL: Dagbladets redaksjon jubler over rakettveksten og økningen i antall lesere. Foto: Shad Madian / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet har hatt markant vekst i lesere i flere år. I dag presenteres MBLs kvartalstall for Q2 2022. Tallene viser at Dagbladet nå har 1 291 340 daglige digitale lesere, noe som er en økning på 55 711 daglige lesere sammenliknet med samme periode året før. På mobil øker avisa med 90 600 daglige lesere sammenlignet mot fjoråret.

Det betyr at avisa igjen øker mest blant nyhetsnettstedene i Norge.

- De ferske lesertallene viser at Dagbladet har hatt en god utvikling det siste året. Mediehuset øker den daglige digitale dekningen med 56 000 personer sammenlignet med samme periode i fjor. Det betyr at stadig flere leser, ser eller lytter til innhold fra Dagbladet og benytter seg av innholdstjenester som blant annet Børsen og DinSide, sier innsikts- og analyseansvarlig i MBL, Bente Håvimb.

- Det er også hyggelig å se at Dagbladet øker mest på mobil, hvor hovedandelen av nyhetskonsumet fra den norske befolkningen nå foregår. Dagbladets digitale satsning ser med dette ut til å gi effekt i markedet, og vi gleder oss til å følge utviklingen videre, sier Håvimb.

FORNØYD: Sjefredaktør Alexandra Beverfjord er strålende fornøyd med de nye lesertallene. Foto: Shad Madian / Dagbladet
FORNØYD: Sjefredaktør Alexandra Beverfjord er strålende fornøyd med de nye lesertallene. Foto: Shad Madian / Dagbladet Vis mer

Ansvarlig redaktør Alexandra Beverfjord i Dagbladet gleder seg over de ferske tallene.

- Dette er helt fantastiske resultater. For andre kvartal på rad er Dagbladet nyhetsnettstedet i Norge med størst vekst. Dette er en sterk tilbakemelding fra leserne og seerne om at det vi gjør fungerer. Vi har en fantastisk dyktig redaksjon, der mange av landets aller beste journalister og deskere arbeider. Fremgangen skyldes fremfor alt den fabelaktige jobben de gjør, sier ansvarlig redaktør Alexandra Beverfjord.

Avis for folket

Det er særlig innenfor nyhetsområdet Dagbladet har den største veksten.

- Dette er nok en gang fabelaktige tall. Vi står på 24 timer i døgnet for å gi brukerne våre siste nytt, i tillegg til eksklusive historier og naturligvis underholdning. Vår satsing på breaking news med tekst og TV har gitt resultater, sier nyhetsredaktør Frode Hansen.

I høst opprettet avisa lokalkontorer og egne nettsteder for Bergen og Trondheim.

- Vi er opptatt av å lage en avis for hele befolkningen, ikke bare deler av den. Derfor har vi i høst også opprettet lokalkontor i Bergen og Trondheim for å få inn enda flere historier og stemmer fra andre deler av landet, sier Hansen.

Tung Ukraina-dekning

Da Russland invaderte Ukraina februar i år, bestemte Dagbladet seg for å satse tungt, både på nett, papir og TV. Ukraina-krigen var hovedoppslag i papirutgaven hver dag de første månedene, ingen norske aviser har prioriterte denne krigen mer enn Dagbladet. I tillegg ble det laget utallige artikler, analyser og direktesendinger på Dagbladet TV.

- Vi etablerte også i starten en egen public service-enhet i redaksjonen, med journalister, tolker og utviklere, som hadde som oppgave å gi våre lesere mest mulig overblikk over situasjonen, sier ansvarlig redaktør Alexandra Beverfjord.

Populærjournalistikk

- Dagbladet er stolte av å være populærjournalistiske i formen der vi kommuniserer tett med brukeren, og har hele befolkningen som målgruppe. Verden er kompleks, og det er vår jobb å gjøre den så forståelig som mulig, for så mange som mulig. Samtidig skal vi være underholdende, ha glimt i øyet og gi leserne et pusterom i hverdagen, sier redaksjonssjef Jan Thomas Holmlund.

I fjor varslet Dagbladet en rekordstor satsing på journalistikken, og en massiv oppbemanning med en rekke nye journalister.

- Disse tallene viser også at vi lykkes med å oppdatere, opplyse og underholde enda flere. Leseren er den store vinneren, og for vår utrolig dyktige redaksjon er økningen utrolig motiverende, sier Holmlund.

Stort univers

Ansvarlig redaktør Alexandra Beverfjord understreker at Dagbladet har et stort univers, som altså får flere og flere brukere.

- Dagbladet rommer mye, både harde nyheter og ellevill underholdning. I Dagbladet finner man også Norges største forbrukernettsted, DinSide, og Norges nest største finansnyttsatsing Børsen. Også disse to kan vise til en imponerende vekst dette året. Så langt i år har Dinside hatt 23 prosent vekst i daglige sidevisninger, mens Børsen har hatt hele 56 prosent vekst, opplyser Beverfjord.

For de andre riksdekkende mediene går VG ned fra 2 089 000 til 1 916 000 lesere. Det er en nedgang på 8,28 prosent.

TV 2 øker lesertallene med litt i underkant av 44 000, som tilsvarer en økning på 5,19 prosent.

For NRK er tallene tilnærmet uendret, og den daglige dekningen til statskanalen ligger nå på 1 456 869 lesere. Det er en økning på 0,32 prosent.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer