Dagbladet fullt av fordommer

Jon Helgheim, innvandringspolitisk talsmann i Fremskrittspartiet, svarer på Dagbladets lederartikkel.

SVARER: Jon Helgheim under framleggingen av Innvandrings- og integreringsutvalgets rapport tidligere i uka. Sylvi Listhaug, som ledet utvalget, var også til stede. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SVARER: Jon Helgheim under framleggingen av Innvandrings- og integreringsutvalgets rapport tidligere i uka. Sylvi Listhaug, som ledet utvalget, var også til stede. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer
Meninger

Ifølge Dagbladet står ikke Frp for norske verdier. I en lederartikkel hvor Dagbladet røper en imponerende kunnskapsmangel, hevdes det at Frp nå tar innvandringspolitikken til et ekstremt nivå som vil ryste rettsstaten.

Bakgrunnen for dette er at Frp's innvandrings- og integreringsutvalg har foreslått dobbel straff for kriminalitet som begås i spesielt utsatte og sårbare områder, samt for gjengmedlemmer.

I kjent stil står Dagbladet på barrikadene for de kriminelle. Retten til å begå lovbrudd i spesielt utsatte områder, uten å risikere høyere straff, er Dagbladets nye kampsak.

Utvalgets forslag er ment for å beskytte spesielt sårbare innbyggere i spesielt sårbare områder.

Da vi var i Danmark, snakket vi med innbyggere som før dobbelt straff ble innført, ikke kunne la barna leke utendørs. Etter at dobbel straff ble innført, føler de seg trygge igjen.

Men forslaget skal også bidra til at trygge publikum når man ser opphopning av kriminelle handlinger i områder der folk ferdes.

Dette omtales altså av Dagbladet som ekstremt og noe som vil ryste og undergrave rettsstaten.

Det Dagbladet åpenbart ikke har fått med seg, er at prinsippet med forhøyet straff i utsatte områder, allerede er godt innarbeidet. I Oslo opererer politiet med 3 ganger så høy bøtesats for narkosalg dersom du blir tatt i et spesielt utsatt område, som om de blir tatt et annet sted i byen. I straffeloven er det allerede en bestemmelse om dobbel straff for lovbrudd ansett som organisert kriminalitet.

Det er med andre ord bare justeringer som må til i gjeldende lovverk for å få på plass det utvalget foreslår.

Dette omtaler altså Dagbladet som ekstremisme.

Dette røper egentlig bare at Dagbladet er mest opptatt av å sverte FrP, saklighet og sannhet kommer helt i siste rekke.

Det er påfallende, men ikke spesielt overraskende, at ofrene for kriminalitet ikke ofres en tanke av Dagbladet.

I stedet omtaler de utvalgets forslag som at det er ment å «ramme» steder hvor det bor mange innvandrere, at det egentlig er et angrep på etniske minoriteter.

Det kan virke som Dagbladet tror at alle som bor i innvandrertette bydeler er kriminelle, og at de dermed anser vårt forslag som et angrep på innvandrere.

Jeg kan opplyse Dagbladet om at de fleste innvandrerne i disse områdene er lovlydige borgere. Forslaget vil derfor spesielt beskytte lovlydige innvandrere mot den store belastningen det er å bo i et område som er spesielt utsatt for kriminalitet.

Dagbladet burde heller lagt bort sine fordommer, både mot Frp og mot innvandrere - og heller kommet med konstruktive bidrag til debatten.

Skulle Frp lyttet til mediene og de såkalte ekspertene i kampen mot kriminalitet, så hadde det ikke eksistert noen kamp mot kriminalitet.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.