Dagbladet gir ut tsunami-bok

Vil gi fremtidige generasjoner en forklaring på hva som skjedde.

(Dagbladet.no): Natt til 26. desember 2004 ble det kraftigste jordskjelvet på over 40 år registrert utenfor den indonesiske øya Sumatra. Bare timer senere slo opptil 10 meter høye bølger inn over 13 lands kyster og forvandlet dem til en verden av død, kaos og fortvilelse.

Over 200 000 mennesker omkom i katastrofen.

«Bølgen som traff oss alle» er en samling av publiserte artikler og helt nytt materiale fra Dagbladets journalister som dekket denne tragedien.

I tillegg er boka illustrert med en rekke bilder tatt av Dagbladets fotografer og bildebyråer. Boka gis ut i samarbeid med Boksenteret og Flyktningehjelpen.

- Dagbladet hadde 20 journalister og fotografer i Thailand, Sri Lanka og Indonesia i ukene etter at flodbølgen slo inn over Asia. Deres tilstedeværelse og refleksjoner har stor verdi for ettertiden, sier Gunnar Ringheim til Dagbladet.no. Han er redaktør av boka sammen med journalist Carsten Thomassen.

Ringheim håper at boka vil forklare fremtidige generasjoner hva som skjedde, og hvorfor denne katastrofen traff oss på en helt annen måte enn alle tidligere tragedier.

- Salget av «Bølgen som traff oss alle» skal bidra til Flyktninghjelpens gjenoppbygging av skoler og boliger i noen av de verst tsunamirammede områdene, sier Ringheim.

FORTVILELSE: Nurilinda gjennomsøker restene av huset i Banda Aceh etter eiendeler. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD
FORTVILELSE: Nurilinda gjennomsøker restene av huset i Banda Aceh etter eiendeler. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD Vis mer