Dagbladet har aldri vært større

I 2012 ble Dagbladet større enn noensinne. På en gjennomsnittsdag ble vi lest av nesten halvannen million nordmenn.

VOKSER: Med nett- og mobilutgavene inkludert, nådde Dagbladet rekordmange lesere i 2012. Her er noen av sakene som preget året. Grafikk: Kjell Erik Berg / Dagbladet
VOKSER: Med nett- og mobilutgavene inkludert, nådde Dagbladet rekordmange lesere i 2012. Her er noen av sakene som preget året. Grafikk: Kjell Erik Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forbruker og media-undersøkelsen gjennomføres kontinuerlig gjennom året av TNS Gallup for å kartlegge nordmenns medievaner.

Årets undersøkelse viser at Dagbladet på nett, mobil og avis i 2012 i gjennomsnitt ble lest av 1 464 000 nordmenn hver dag. Det er 94 000 fler enn i 2011.

Økningen skjedde i et år der avisa preget nyhetsbildet med flere debattinnlegg og kommentarer som satte dagsorden, tung dekning av viktige hendelser som Breivik-saken og forsvinningen av Sigrid Schjetne, og avsløringer fra Audun Lysbakkens inhabile pengetildelinger til Odd Nerdrums ukjente skatteinnbetalinger.

Øker på skjerm Det er de elektroniske plattformene som gir Dagbladet en slik utbredelse.

Av alle som leste Dagbladet valgte 1,2 millioner nettutgaven, 336 000 papirutgaven og 429 000 mobilutgaven i snitt i fjor. Nettutgaven får 90 000 nye lesere i året og har nå et jevnt lesertall hele døgnet, med unntak av de mørkeste nattetimene. Mobilutgaven har vokst med hele 71 prosent det siste året. Papirutgavens opplag har en svak nedgang.

- At man får flere lesere totalt, men at papirutgaven mister lesere, er en utvikling vi har sett lenge. Det gir grunn til bekymring fordi inntektene i stor grad kommer gjennom papirutgaven, sier førsteamanuensis Erling Sivertsen ved avdeling for mediefag ved Høgskolen i Volda.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.