DEBATT

Dagbladet i drømmeland

Blant få og dårlige alternativer kan det å selge sex være mest rasjonelle måten å brødfø seg selv og sin familie.

ENTYDIGE I SIN TILBAKEMELDING: Under Amnestys nasjonale og internasjonale konsultasjonsprosess har sexarbeidernes egne organisasjoner har vært helt entydige i sine råd og anbefalinger til Amnesty, skriver norske Amnesty International. Foto: NTB scanpix
ENTYDIGE I SIN TILBAKEMELDING: Under Amnestys nasjonale og internasjonale konsultasjonsprosess har sexarbeidernes egne organisasjoner har vært helt entydige i sine råd og anbefalinger til Amnesty, skriver norske Amnesty International. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet stiller seg, i avisens leder fredag 14. august, sterkt kritisk til at Amnesty Internationals Rådsmøte denne uken vedtok å utarbeide en policy som skal sikre sexarbeidernes menneskerettigheter på best mulig måte gjennom tiltak som inkluderer avkriminalisering av sexarbeid. Ifølge Dagbladet vil en avkriminalisering av sexarbeid blant annet legge til rette for bakmenn og andre som utnytter sexarbeidere. Dagbladet kaller vedtaket ulogisk og oppsiktsvekkende, men for oss og for dem det gjelder er det slett ikke det.

Aller først er det viktig for oss å presisere at Amnesty i årevis har arbeidet for, og selvfølgelig fortsatt vil kjempe for, at menneskehandel og all form for utnyttelse av sexarbeidere i form av hallikvirksomhet skal være strengt forbudt, i tråd med internasjonal lov.

Så til prinsippet om avkriminalisering, som altså gjelder alle aspekter av kjøp og salg av seksuelle tjenester mellom «samtykkende voksne». Amnestys vedtak kom etter en toårig internasjonal konsultasjonsprosess der organisasjonen både har rådført seg meg medlemmer og aktivister, FN-institusjoner, organisasjoner for tidligere og nåværende sexarbeidere, forskningsinstitusjoner, kvinneorganisasjoner og andre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.